Kuinka nopeasti remontoinnin voi aloittaa?

Hyvin usein remontoinnilla tuntuu olevan kova kiire, koska etenkin asunnon ostaneet haluaisivat päästä muuttamaan remontoituun kotiin. Nykyään talonyhtiössä sijaitsevaa asuntoa remontoidessa kuitenkin on usein välttämätöntä tehdä joko remontti-ilmoitus tai laajempi remonttisuunnitelma talonyhtiölle ennen kuin lupa remontointiin heltiää.

Remonttiluvan saanti taas on täysin talonyhtiö kohtaista, joissain remonttiluvan voi saada suuremmallakkin projektille parissa päivässä. Toisissa talonyhtiöissä voi joutua odottamaan viikkoja. Erityisesti eron tekee se vaatiiko remontti remontti-ilmoituksen teon vai remonttisuunnitelman teon.

Seuraavaksi esittelen, mitä remontteja voi tehdä ilman lupaa, remontti-ilmoituksella ja mitkä vaativat remonttisuunnitelman.

Mitä voi remontoida ilman remonttilupaa?

Ainoat remontit joita ei tarvitse ilmoittaa talonyhtiölle on pintaremontteja, joissa ei muuteta rakenteita eli seinien ja kattojen maalaus, tapetointityöt ja parketin hionta myös olemassa olevan parketin tai laminaatin vaihto uuteen sujuu nopeasti sillä näiden kohdalla riittää pelkkä ilmoittaminen muutoksesta ilman sen kummempia selvityksiä. Monien pintaremonttien osalta aloitus nopeuden määritteleekin lähinnä se kuinka nopeasti remonttimiehet on saatavissa paikan päälle.

Remontti-ilmoituksen vaativat remontit

Remontti-ilmoituksen vaativia remontteja on edellä mainittujen parketti tai laminaattilattian vaihdon tai asennuksen lisäksi myös keittiökaapistojen asennus, kylpyhuonekalusteiden asennus, kiinteiden kaapistojen asennus ym. vastaavat työt, jotka eivät suoranaisesti vaikuta talon kantaviin rakenteisiin,vedeneristyksiin tai vesikalusteisiin.

Remonttisuunnitelman vaativat remontit

Yleisin remonttisuunnitelman vaativa remontti on kylpyhuoneremontti, koska siinä puututaan sekä vesieristyksiin että tehdään muutoksia talonyhtiön omistamiin vesikalusteisiin kuten hanaan ja wc-istuimeen. Myös saunaremontti  vaatii aina remonttisuunnitelman teon talonyhtiössä asuttaessa.

Saunan rakentaminen kerrostaloon, rivitaloon tai paritaloon vaatii aina remonttisuunnitelman, jonka lisäksi se vaatii aina rakennusluvan kunnan rakennusvalvonnasta. Rakennusluvan hakeminen koskee myös omakotitaloasujia, mikäli taloon halutaan jälkikäteen rakentaa sauna. Myös lisävessan rakentaminen tai olemassa olevan kylpyhuoneen laajennus vaatii rakennusluvan rakennusvalvonnasta, koska näissä laajennetaan märkätiloja, joiden suhteen ollaan huomattavasti tarkempia kuin normaalin asuintilan suhteen.

Lopputulos

Talonyhtiöissä asuvilla remontoinnin voi aloittaa siis joko heti kun remonttimiehet on saatavilla jos ei tarvita mitään ilmoituksia tai muutoin kun remontti-ilmoitus tai remonttisuunnitelma on hyväksytty. Tämä tietysti hidastaa jossain määrin töiden aloitusta, koska aina isännöitsijät eivät anna takeita siitä koska he myöntävät luvan ja harvassa on remonttimiehet jotka istuvat lähtökuopissa odottamassa isännöitsijän lupaa ja ovat valmiita rynnistämään samantien paikalle.

Omakotiasujien suhteen remonttien aloitus on huomattavasti vapaampaa, koska ainoastaan rakennusvalvontavirastolta luvan vaativat työt ovat sellaisia joita varten täytyy hankkia lupia, muutoin töiden aloitus on vain siitä kiinni, koska remonttimiehet on saatavissa paikalle.

Me pyrimme, että meillä olisi tarvittaessa nopeastikkin mahdollisuus aloittaa remontointi, koska monesti se on asiakkailla toiveena. Muuttaessa esimerkiksi on mukavampi muuttaa valmiiksi remontoituun kotiin kuin alkaa miettiä muutama viikko muuton jälkeen, että miten tässä nyt suojaisi ja siirtelisit tavaroita, jotta remontointi olisi mahdollista.

Meihin saat yhteyden suunnittelukäyntilomakkeella, tarjouspyyntölomakkeella tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510.