Kylpyhuoneen vesieristeet

Nykyään kylpyhuoneissa pakollisten vesieristeiden toteuttamiseksi on markkinoilla lukuisia eri vesieristevaihtoehtoja.

Yleisesti markkinoilla olevat vesieristeet jakautuvat kuitenkin kahteen osaan toiset ovat levitettvät vesieristeet ja toiset ovat levymäiset vesieristeet. Näiden erona on siis se, että levitettävät vesieristeet levitetään sekä seiniin, että lattiaan jolloin vesieriste muodostaa vettä eristävän pinnan. Levymäiset vesieristeet taas ovat tarkoitettuja seinien vedeneristykseen, jolloin pelkkä lattia sivellään vedeneristeellä.

Milloin eri vedeneristeitä käytetään?

Levitettävät vedeneristeet ovat halvempi vaihtoehto kuin levymäiset vedeneristeet ja levitettäviä vedeneristeitä kannattaakin yleensä käyttää kylpyhuoneremontissa aina kuin mahdollista. Kuitenkin mikäli vanhat kylpyhuoneen seinät ovat esimerkiksi kipsilevyä, joka yleensä hajoaa vanhoja kaakeleita purettaessa voidaan uusi levytys tehdä myös vedeneristyslevyillä. Tämä on kuitenkin täysin makuasia kumpaa tällöin käyttää vedeneristyslevyä vai kipsilevyä, jonka päälle tulee vedeneristysmassa.

Levymäiset vedeneristeet sopivat parhaiten käytettäviksi esimerkiksi peltikylpyhuonetta remontoitaessa, koska tällöin vedeneristyslevyt voidaan asentaa suoraan pellin päälle. Tällöin täytyy muistaa kuitenkin rei’ittää alla oleva pelti, jotta mahdollinen peltien alle joutunut kosteus pääsee tuulettumaan. Pellin päälle ei edes voi suoraan sivellä vedeneristettä vaan toinen vaihtoehto on käyttöön kylpyhuonesaneeraukseen tarkoitettua kipsilevyä, jonka päälle sivellään vedeneriste. Tällöin täytyy myöskin rei’ittää alla oleva peltilevy kosteuden haihtumisen mahdollistamiseksi.

Vesieristyksen laadunvarmistus

Kun vesieristys sitte on toteutettu valitulla tavalla niin tämän jälkeen talonyhtiöissä, talonyhtiön asettama valvoja tarkastaa kohteen. Mikäli vesieristys ei tarkastuksessa täytä vaatimuksia on se silloin korjattava ja tarkastettava uudestaan ennen kuin remonttia voidaan jatkaa. Lisäksi myös vesieristyksen tekijän on hyvä tarkkailla myös itse omaa työnsä laatua, koska kaikki vedeneristyksiä tekevät henkilöt ovat suorittaneet VTT:n vedeneristyskoulutuksen ja tietävät näin ollen vedeneristyksille asetetut vaatimukset.

Miten me hoidamme vedeneristykset?

Me käytämme kylpyhuoneremonteissamme vain VTT:n testaamia ja hyväksymiä vedeneristeitä, kaikki vedeneristyksiä tekevillä henkilöillämme on vedeneristyssertifikaatti ja lisäksi työnjohtomme tekee oman tarkastuksemme ja valokuvat vedeneristyksestä ja asentaja ottaa tarvittavat koepalat paksuuden osoittamiseksi. Näin varmistamme että sinun vedeneristyksesi on asianmukainen ja mikäli jostain syystä asunnossasi sattuu vesivahinko on vakuutusyhtiökorvausvelvollinen, koska vedeneristys on asianmukaisesti tehty ja dokumentoitu.

Meihin saat yhteyden suunnittelukäyntilomakkeella, tarjouspyyntölomakkeella tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510.