Remontin rahoitus

Remontti on suurelle osalle ihmisistä yksi suurimmista sijoituksista elämässä yhdessä asunnon ja auton kanssa, minkä takia monille on olennaista selvittää myös mikä on järkevin ja kustannustehokkain tapa rahoittaa tällainen suuri sijoitus.

Rahoituksessa eli useimmille tutummin rahan lainaamisessa edullisinta lainaa on aina sellainen laina, jossa annat jonkin vakuuden lainaa vasten. Käytännössä remonteissa tämä vakuus on tietysti yleensä asunto itsessään, jonka nykyistä tai remontilla mahdollisesti kohotettavaa arvoa vasten lainaa haetaan pankista.

Riippuen remontin ajankohdasta ja omasta tilanteesta on lainatyypit yleensä joko asuntolaina, joka on otettu remontin hinnan verran suuremmaksi mitä lainaa tarvitaan itse asunnon ostoon tai sitten pelkkä remonttilaina.

Mitä etuja ja haittoja asuntolainasta on remontin rahoituksessa

Suosituin yksittäinen remonttiajankohta on asunnon oston yhteydessä, koska tällöin on mahdollista pysyä poissa remontin alta sen aikaa, että remontti on valmis. Tällöin on etenkin koko huoneistoa tai taloa koskettavia remontteja on mahdollista tehdä helposti.

Rahoituksellisesti tämä on myös hyvä ajankohta, koska asuntolainaa voidaan ottaa remontin verran ylimääräistä. Tällöin saadaan samalla edullisella lainamarginaalilla rahoitettua myös remontti lisäksi ainakin toistaiseksi valtiovalta tukee asuntolainaa myös korko vähennyksin, joka myös tuo jonkin verran säästöä korkokuluissa omaan taskuun.

Mahdollisesti huonona puolena asuntolainalla maksetussa remontissa on tietysti, että remontin takaisinmaksu kestää myös yhtä kauan kuin asuntolainan takaisin maksu. Riippuen omasta maksukyvystä ja korkojen maksuhalukkuudesta voi olla myös järkevämpää ottaa remonttilaina erikseen lyhyemmällä maksuaikataululla, jolloin korkojen osuus ei remontin osalta nouse niin suureksi.

Ensiasunnon ostajille lisäbonuksena asuntolainan käytöstä remontointiin tulee mahdollisuus saada valtion takaus myös remontin osuudelle.

Remonttilainan hyödyt ja haitat

Remonttilainan ottamalla olennaisin hyöty on, että maksuaikataulun voi säätää juuri sinulle sopivaksi, jolloin et maksa liikaa korkoja mikäli nopeampi maksuaikataulu kiinnostaa tai taas jos kaipaat enemmän rahaa nyt niin voit ottaa pidemmän maksuaikataulun.

Remonttilainaa käytetään tyypillisesti etenkin jo omistetun asunnon remontointiin, koska tällöin lisäasuntolainan ottaminen voi olla vähän haasteellisempaa, ilman että verottaja yms. puuttuu asiaan. Tällöinkin kuitenin on järkevintä käyttää asuntoa tai jotain muuta omaisuutta vakuutena lainalle, jotta marginaali saadaan pienemmäksi.

Remontin rahoitus kulutusluotolla

Remonttien rahoitus kulutusluotolla myös ihan tavallinen tapa rahoittaa remontti. Näissä korko on tyypillisesti useita prosenttiyksiköitä asuntolainaa tai remonttilainaa korkeampi, jolloin remontoinnin kokonaiskulut nousevat.

Kulutusluottoa haettaessa ei tarvitse kuitenkaan välittää esim. vakuuksien riittävyydestä lainaa varten, koska monet eri yritykset tarjoavat remontointia varten vakuudetonta kulutusluottoa. Tällöin on mahdollista toteuttaa remontti kotiin, vaikka asunnon vakuusarvo on käytetty jo asuntolainaan.

Oikean rahoituksen valinta

Remontteja ja elämän tilanteita on lähes yhtä monia kuin on erilaisia ihmisiäkin. Remonttien hintahaitarikin vaihtelee noin 1000 euron pienestä pintaremontista  aina noin 200 000 euroon, jolla saadaan uudistettua jo suuri omakotitalo ulkoa ja sisältä, sähköjä ja putkia myöten. Samoiten kun remontin teettäjiäkin on aina nuorista vanhempiin jo varallisuutta keränneisiin pariskuntiin asti, jolloin rahoitus mahdollisuudet ja tarpeetkin ovat erilaiset.

Itselle sopivaa rahoitusta kannattaa lähteä esimerkiksi etsimään laskemalla internetistä löytyvillä lainalaskureilla itselle järkevimmän tuntuista kuukausierää/maksuaikaa/korkotasoa, millä oma elintaso pysyy remontin kuluista huolimatta itselle sopivana, mutta remontti tulee kuitenkin järkevässä ajassa maksetuksi.

Lisäksi kilpailuttamalla eri pankkeja/rahoitusyhtiöitä on mahdollista säästää satasia tai tuhansia euroja riippuen lainan/luoton koosta.

Lainalaskuriin: lainalaskuri.fi johon voit syöttää lainan määrän, koron ja takaisinmaksuajan. Korkotasot  löydät rahoitusyhtiöiden kuin pankkienkin sivuilta, muut päätät sinä.

Meihin saat yhteyden suunnittelukäyntilomakkeella, tarjouspyyntölomakkeella tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510.