Tasotteiden kuivumisajat

Aina välillä tulee asiakkaiden kanssa puheeksi se, kuinka nopeasti oikeastaan eri tasoitteet kuivuvat ja erityisesti, että koska niiden päälle voidaan asentaa jotain kuten laatoitus, parketti tai ne on maalattavissa. Kuivumisajoista kun liikkuu kaikenlaista tietoa.

Nykyaikaiset tasoitteet kuivuvat yleisesti hyvinkin nopeasti, etenkin remontoinnissa yleensä käytetään erilaisia pikatasotteita, joiden kuivumisajoissa puhutaan tunneista tai korkeintaan päivästä. Pikatasoitteet ovat pitkällisen kehitystyön tulos, jotta nykyaikainen nopea tempoinen remontointi/rakentaminen olisi mahdollista, harva kuitenkaan haluaisi, remontin kestävän viikkokausia sen takia että eri aineiden kuivumisia pitäisi odotella.

Usein tasotteiden lähtökohtana onkin, että pienet tasoitukset on pinnoitettavissa jo parissa tunnissa ja esimerkiksi kylpyhuoneremontissa tehdyt kylpyhuoneen kaadotkin viimeistään seuraavana päivänä. Tarkemmat kuivumisajat löytyvät eri tasotteiden tuotetiedoista, joita noudatamme poikkeuksetta.

Kustannukset tasotteista

Tasoitteet ovat kustannuksiltaan yleensä hyvinkin pieni osa kustannuksista, mutta ne voivat aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia jos tasoitteet on valittu huonosti ja joko tasoitus työ kestää pitkään, kuivuu hitaasti tai pahimmillaan väärä tasoite ei pysy alustassaan vaan irtoaa, aiheuttaen esimerkiksi laatoituksen irtoamisen. Tämän takia oikeiden tasoitteiden valinta työkohteeseen on ensiarvoisen tärkeää.

Osa asiakkaistamme haluaa hankkia itse kalusteet/materiaalit, mutta lähes poikkeuksetta myös näissä tapauksissa me huolehdimme tasoitteiden yms. kiinnitystarvikkeiden hankinnan, jotta varmistetaan oikeanlaisten tasoitteiden ja kiinnitysaineiden käyttö.

Pikatasoitteiden käyttön on yleensä kustannusten osalta yleensä selkestä järkevin tapa, koska työkustannukset ovat tyypillisesti remonteissa 40-75% koko remontin hinnasta, jolloin esim. tasoitteiden hinnan merkitys on lähes olematon siihen verrattuna, että remonttimies joutuisi odottamaan tunteja kuivumista.

Loppusanat

Tasotteiden kanssa oikeastaan perusperiaate on, että väärät valinnat aiheuttavat aina ylimääräisia kuluja ja ongelmia. Sen sijaan oikeilla tasoitevalinnoilla remontointi sujuu jouhevasti ja ylimääräiset kulut ja harmit saadaan vältettyä. Joten tasotteiden valinta kannattaa jättää ammattilaisille joko niin että remonttiyritys hankkii tasoitteet tai kysyy asiantuntevalta myyjältä neuvoa oikean tasoitteen valintaan.

Meihin saat yhteyden suunnittelukäyntilomakkeella, tarjouspyyntölomakkeella tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510.