Mikä remontissa kestää?

Nykyään tv:ssä pyörii lukemattomia remontti- ja kodinparannusaiheisia ohjelmia missä asuntoja remontoidaan parhaimmillaan muutamassa tunnissa tai päivässä. Kuitenkin kun omaa kotia sitten lähtee remontoimaan niin yllätys voi olla suurikin kun remonttien kestoissa puhutaan tyypillisesti viikoista.

Miten televisioremontissa säästetään aikaa?

Suurin yksittäinen asia millä saadaan säästettyä aikaa on tehdä suunnittelu ja hankinnat etukäteen. Televisio-ohjelmissa on aina täydellinen suunnitelma laadittuna siitä mitä tullaan tekemään, suurin yksittäinen ongelma millä remontit sekä viivästyvät, että kasvattavat kustannuksiaan on muuttuvat suunnitelmat. Tyypillisiä on esimerkiksi alkuperäisten kalusteiden vaihtaminen toisiin, kaakelien mallin vaihto, seinän paikkojen vaihtaminen, vesipisteiden siirtäminen, pistorasioiden siirtämine. Usein näistä aiheutuu ongelmia joko siinä että alkuperäistä suunnitelmaa on keretty jo toteuttaaa jolloin joudutaan purkamaan tai sitten muutoksen takia joudutaankin odottelemaan jotain uutta materiaalia/tarviketta tai mahdollisesti sähkömiestä/putkimiestä, jotta muutos saadaan tehtyä

Hankinnat on siis toinen asia, missä televisiossa tyypillisesti onnistutaan täydellisesti ja todellisuudessa ei. Televisio-ohjelmaa tehdessä kaikki tarvikkeet on hankittu jo etukäteen ja ne ovat heti kaikki paikan päällä, kun taas todellisuudessa tarvikkeita noudetaan työn edetessä ja mahdollisesti tilattavia kaakeleita, kalusteita yms. ei edes saada ajallaan tai ne ovat vääränlaisia.

Erityisesti tilattavat tarvikkeet aiheuttavat usein ongelmia, jos tarkasta toimituspäivästä ei ole varmuutta jo ennen töiden aloitusta. Tällaisia ovat tyypillisesti keittiön kaapistot, erikoishanat, wc-istuimet, erikoisemmat laatat yms. erikoistarava mitä ei ole suoraan hyllyssä.

Asiakkailla jotka hankkivat itse remonttitarvikkeita on lisäksi myös ongelmana usein riittävien tarvikemäärien hankkiminen, koska työtä tehdessä ei kuitenkaan saada joka ikistä ostettua laatta- tai parkettineliötä käytettyä, koska niitä joudutaan aina katkomaan ja halkomaan huoneiden muotojen mukaan. Tässä auttaa erityisesti jos etukäteen tiedustelee toteuttajilta mitenkä paljon pitäisi tilata ylimääräistä että tavarat varmasti riittävät. Sillä kallein tarvike on aina se jota ei ole, jos sen takia työt seisovat.

Suunnitelmien ja hankintojen lisäksi televiossa on myös valittu sopivat remonttikohteet, jotta nopea aikataulu on mahdollinen. Eli he usein välttelevät kaikkea mikä olisi hidasta. Television nopeissa remonteissa harvemmin esimerkiksi näkee edes kylpyhuoneremonttia tai mitään vaativampaa remonttia kuten keittiön siirtoa, kylpyhuoneen laajennusta, ullakko- tai kellaritilojen täydellistä remontointia ja käyttöönottoa.

Televisioremonteissa painottuukin erityisesti pintaremontit, mitä voidaan tehdä hyvin nopealla aikataululla, kuten seinien maalausta, parketin/laminaatin asennusta, panelointeja kattoon tai seiniin tai keittiöremontti missä vaihdetaan vain vanhat kalusteet uusiin ilman mitään suurempia muutostöitä itse keittiön malliin.

Viimeiseksi säästän vielä ehkä tärkeimmän yksittäisen seikan eli budjetin ja sitä kautta erityisesti remonttimiesten määrän. Usein jos televisiossa halutaan toteuttaa nopea remontti niin yksittäiseen huoneistoonkin voidaan ottaa lähes loputon määrä remonttimiehiä, sähkömiehiä, putkimiehiä. Tämän lisäksi voidaan myös työpäivää venyttää mihin tahansa 8-24 tunnin väliltä mitä nyt aikataulu vaatiikin. Usein taas normaalisti remontoidessa yksittäisessä huoneistossa on noin 1-4 remonttimiestä riippuen kuinka laajasta työstä on kyse ja miten on paljon on miehiä käytettävissä. Samoiten työpäivät on tyypillisesti 8-10 tunnin välillä, kun usein tarkoituksena on myös seuraavana päivänä jaksaa tulla töihin virkeänä.

Lisäksi jos budjettia on riittävästi niin esimerkiksi pitkiä työpäiviä tekemällä ja käyttämällä esimerkiksi nopeasti kuivuvia tasoite- ja kiinnitysaineita voidaan hyvinkin nopeasti toteuttaa remontti. Usein tämä ei kuitenkaan ole kustannusten kannalta järkevää jos normaaliin tahtiin tekemällä saisi selvästi edullisemmin.

Yhteenveto

Televisiossa tehdään siis useita asioita eri tavoin kuin normaalissa remontoinnissa, usein kannattaakin siis varautua esimerkiksi pintaremontin tai keittiöremontin osalta noin viikon työaikaan, kylpyhuoneremonteissa 2 viikkoon ja esimerkiksi suuremmissa huoneistoremonteissa missä tehdään kylpyhuonetta, saunaa, keittiötä ja maalataan kaikki pinnat niin noin 3-4 viikkoon.

Jos sinulla kuitenkin on tarve saada nopeammin remonttia niin pystymme sekä aloittamaan nopeasti remontin, usein esimerkiksi 2 viikonkin päästä on mahdollista jos sinulla on kiire saada valmista. Samoiten jos sinun pitää saada jokin remontti tehtyä nopealla aikataululla, niin pystymme tarvittaessa myös kiristämään tahtia niin että voimme kilpailla television remonttitahdinkin kanssa  laadusta tinkimättä.

Meihin saat yhteyden suunnittelukäyntilomakkeella, tarjouspyyntölomakkeella tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510.