Rakennusliikkeen vuosi

Rakennusalalla vuosi noudattaa usein samaa kaavaa vuodesta toiseen, joka tosin ei ole tasainen niin kuin monilla aloilla vaan projektikohtaisesta toiminnasta johtuen vuoteen mahtuu monesti niin paniikkia töiden loppumisesta kuin ylibuukattuja kuukausiakin. Erityisesti osalla kuluttaja-asiakkaistamme on ollut mielenkiintoisiakin ajatuksia siitä miten rakennusliike ja sen miehet elävät vuoden. Useimmiten siihen on liittynyt lintujen talvimuuton tapainen ajatus siitä että rakennusmiehetkin siirtyvät talveksi etelän lämpöön odottelemaan parempia kelejä ja uusia urakoita. Todellisuudessa tosin rakennusliike toimii parhaansa mukaan ympäri vuoden. Ympärivuotinen tilauskanta erotteleekin puuhastelijat ammattilaisista, sillä jotta yritys voisi pitää kunnolliset työmiehet kirjoilla tulee myös tilauskantaa olla ympäri vuoden, sillä harva ammattilainen suostuu muutaman kuukauden palkattomiin lomautuksiin talvisin.

Niin elämässä kuin rakennusliikkeessäkin vuosi alkaa tammikuussa. Usein tammikuu on hiljaisimpia kuukausia sillä monet syksynkin projektit asiakkaat haluavat valmiiksi jouluksi. Nykyisin tosin etenkin kuluttaja-asiakkailla on jossain määrin intresseissä teettää myös isompia töitä joulu-tammikuussa verotusetujen vuoksi sillä jakamalla työt molemmille puolille vuosia voi pariskuntana saada samasta työstä 4800€ kotitalousvähennykset, mikä on pitänyt erityisesti meillä tilauskannan vahvana myös tammikuussa. Useimmissa rakennusliikkeeissä kuitenkin tammikuussa jännitetään että koska aletaan saada taas uusia urakoita ettei tarvitse laittaa lappua luukulle.

Helmi-maaliskuu jatkuu usein hiljaisena, valveutuneet tilaajat kuitenkin ovat kuitenkin usein kyselemässä tarjouksia niin keväälle kuin kesällekkin. Tilaajan kannalta tämä on hyvää aikaa kysellä tekijöitä niin heti alkaviin projekteihin kuin kesänkin töihin sillä usein vapaata kapasiteettia on tarjolla.

Huhtikuuhun tultaessa aloitetaan jo usein kesän urakoita, tarjouspyyntöjen määräkin jatkaa kasvuaan ja yritysjohdon otsalta katoaa pari ryppyä. Työn kysyjän kannalta huhtikuu alkaa olla kriittistä aikaa etenkin isompien töiden osalta.

Toukokuu alkaa olla jo usein melko kiireistä aikaa ja usein rakennusliikkeet pyörivätkin jo aivan täydellä höyryllä, samaan aikaan kun on tarjolla töitä  niin ulkona kuin sisälläkin. Toukokuussa alkaa jo osa urakoitsijoista ilmoitella tarjousten kyselijöille että kesä on myyty täyteen.

Kesä-heinäkuu on usein kaikkein kiireisintä aikaa ja samalla osa rakennusmiehistä haluaisi jopa jostain syystä lomaillakin. Toisin kuin rakennusliikkeen johto ja asiakkaat haluaisivat :).  Nykyisin heinäkuukin on aktiivinen työkuukausi kaikkilla muilla työmailla paitsi gryndauskohteissa missä usein pääurakoitsija lomailee heinäkuun. Yksityisasiakkaiden osalta heinäkuu on usein parhaita myyntikuukausia sillä lomalla alkaa omasta kodista ja mökistä löytyä kaikenlaista pikku vikaa mikä pitäisi laittaa kuntoon.

Elo-syyskuussa työt pyörivät usein täysillä tosin pikku hiljaa tilanne alkaa normalisoitua kesähärdellistä. Töiden kyselijän kannalta tämä on usein hyvää aikaa sillä monesti töitä voidaan aloittaa nopeastikkin ja tarjouspyyntöihin saa hyvin vastauksia.

Loka-marraskuussa suurin osa ulkotöistä alkaa loppua, rakennusliike alkaa haaveilla talven urakoista. Yksityisasiakkailla on usein haluna saada teetettyä remontteja jotka ovat valmiita jouluksi niin että joulua saadaan viettää uusitussa kodissa.

Joulukuu on usein kohtuullisen kiireinen kuukausi sillä monet urakkatyöt pitää saada vuoden loppuun tai jouluksi valmiiksi ja samaan aikaan monet valveutuneet kuluttaja-asiakkaat haluavat teettää isompia remontteja.

Näin etenee siis usein vuosi rakennusliikkeessä, urakkamuotoisesta toimintatavasta johtuen työkanta vaihtelee vuoden mittaan rajustikkin sillä usein kesäkuukausina töitä on tarjolla enemmän kuin kerkeää tekemään kun taas talvikuukausina tehdään huomattavasti pienemmillä voluumeilla töitä siitä huolimatta että rakennusliikkeen työhalut olisivat tällöin suurimmillaan :).

Rytmi Rakennus korjaamaan sinun taloasi?

Koska blogimme on kuitenkin hieman kaupallissävytteinen niin pienenä mainoksena voidaan mainita että mikäli remonttiprojektisi kaipaa osaavaa tekijää niin nyt on oivallinen aika sopia syksyn töistä. Meihin saat yhteyden joko soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 tai sivuston oikeassa laidassa olevien suunnittelukäynti ja tarjouspyyntölomakkeiden kautta.

Meihin saat yhteyden suunnittelukäyntilomakkeella, tarjouspyyntölomakkeella tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510.