Kylpyhuoneen ja saunan homeongelmat

Huonetiloista kaikista altteimpia erilaisille homevaurioille on kylpy- ja pesuhuoneet koska näissä käytetään tyypillisesti eniten vettä ja kosteuspitoisuudet nousevat näin korkeimmiksi.

Homeongelmien aiheuttajat

Lattiakaivo
Huonosti asennetut lattiakaivot aiheuttavat paljon homeongelmia asuntoihin, sillä vuotavan lattiakaivon tiivisteen huomaaminen on vaikeaa. Tämän takia ongelmat ehtivätkin usein kasvaa suuriksikin ennen kuin homeongelma havaitaan. Usein vuotava lattiakaivo kasteleekin joko alapohjan tai välipohjan riipuen kerroksesta, jossa ongelma on. Tällöin myös korjaustyöt ovat mittavat sillä itse kylpyhuonetilan lisäksi täytyy kuivata, puhdistaa ja korjata myös muut kastuneet rakenteet.

Putkivuodot
Vuotavat vesi- ja viemäriputket aiheuttavat myöskin usein ongelmia kylpyhuone- ja saunatiloihin. Sillä esimerkiksi rakenteiden sisällä kulkeva vesiputki voi kastella rakenteita vuosiakin ennen kuin ensimmäiset näkyvät ongelmat tulevat esille, jolloin homeongelma voi olla kehittynyt jo hyvinkin pitkälle. Putkivuotojen sattuessa näkyvillä osin ohjautuvat vedet tyypillisesti lattiakaivoon jolloin myöskään vaurioita ei pääse syntymään ja koko vuoto on helppo havaita. Tämän takia nykyään märkätilojen vesiputket sijoitetaankin kulkemaan mieluiten pintaputkina.

Viemärien osalta ongelmana on esimerkiksi väärät kallistukset viemäreissä, jolloin vesi jää seisomaan viemäreihin. Tällöin on vaarana että viemäriputkien tiivisteet pettävät ja viemäri alkaa valuttaa vesiä rakenteisiin.

Vesieristeiden puuttuminen tai pettäminen
Ennen 2000-lukua valmistuneissa kylpyhuoneissa ongelmana on koko vesieristysten puuttuminen, joten myös homeongelmia on tämän ikäluokan kylpyhuoneissa runsaasti kun rakenteisiin vuotaneet vedet ovat tehneet homekasvustoa. Tuoreemmissa kylpyhuoneissa taas on ongelmana huonosti tehdyt vesieristykset, joissa erityiset ongelmapaikat on läpiviennit lattiassa kuten lattiakaivo ja pesualtaan viemäriliitos.

Vesieristyksen kanssa lisäongelman tuottaa myös se, että jos vesieristyksen alle pääsee kerran vettä niin se ei pääse sieltä käytännössä juuri kuivumaan, koska vesieriste toimii myös toiseen suuntaan estäen myös kosteuden poistumisen rakenteista huoneilmaan.

Huono ilmanvaihto

Lisää tietoa homevauriokorjauksista

Homevaurioista yleisesti Tyypillisimmät homevaurion kohteet
Homevaurioiden tutkiminen Yläpohjan homevauriot
Asunnon myyjän ja ostajan vastuut homevaurioissa Välipohjan homevauriot
Vakuutus- ja muut korvaukset homevaurioissa Alapohjan homevauriot
Homehtuneiden rakenteiden puhdistus Ulkoseinien homevauriot
Kylpyhuoneen ja saunan homevauriot

Homevauriokorjaus kotiisi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.