Vakuutus- ja muut korvaukset homevauriossa

Homevaurioihin ei ole saatavissa vakuutuskorvauksia kotivakuutuksesta, koska homevauriot syntyvät pitkän ajan kuluessa ja vakuutukset kattavat vain välittömästi syntyviä vahinkoja kuten vesiputken hajoamisia tai tulipaloja.

Talonyhtiön korvaukset

Talonyhtiöissä asuvilla on siinä mielessä onnellinen tilanne, että talonyhtiö maksavat osittain homevauriokorjauksista aiheutuvat kustannukset. Talonyhtiö vastaa kaikista talon rakenteista ja osakas itse on vastuussa pintamateriaaleista. Elikäytännössä maalipinnoista, laatoituksista ja lattiamateriaaleista.

Talonyhtiöissä tapahtuvista homevaurioista suuri osa on kuitenkin kylpyhuoneissa, joissa pintamateriaalien ja niiden asentamiseen liittyvän työn osuus on suuri ja kastuneiden rakenteiden ja niiden kuivatuksen osuus suhteellisen pieni.

Usein esimerkiksi homeessa/kostunut on väliseinää ja välipohjalaattaa, joidenka korjauksen, puhdistuksen ja kuivatuksen osuus ei kata läheskään koko kylpyhuoneremontin kustannuksia. Sillä talonyhtiöt tyypillisesti korvaavat kuivatuksen ja homevaurioiden korjaukset, mutta eivät muita töitä tai mitään kalusteita. Eli asukkaalle itselle taas jää vesieristyksestä eteenpäin kaikki kustannukset: laatoitustyöt ja kaikki kalusteet sekä uusien vesikalusteiden asennukset.

Lisää tietoa homevauriokorjauksista

Homevaurioista yleisesti Tyypillisimmät homevaurion kohteet
Homevaurioiden tutkiminen Yläpohjan homevauriot
Asunnon myyjän ja ostajan vastuut homevaurioissa Välipohjan homevauriot
Vakuutus- ja muut korvaukset homevaurioissa Alapohjan homevauriot
Homehtuneiden rakenteiden puhdistus Ulkoseinien homevauriot
Kylpyhuoneen ja saunan homevauriot

Homevauriokorjaus kotiisi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.