Vesivahinkojen korjaus

Onko kotonasi tapahtunut vesivahinko?

Me saamme jopa samana päivänä ilmoituksesta kuivaimet paikalle ja purkutyöt käyntiin. Aloittamalla kosteusvaurion jälkeen kuivatukset ja kastuneiden rakenteiden purkutyöt nopeasti voidaan ehkäistä vesivahingon laajeneminen kosteusvaurioksi ja eteneminen jopa homevaurioksi.

Yleisimmät vesivahingon aiheuttajat

Vakuutusyhtiön korvausmäärien perusteella yleisimmät vesivahingot ovat:

1. Putkistovuodot, 60%
2. Kylpyhuoneen vesieristysten pettäminen, 27%
3. Laiteviat, 13%

Kerrostaloasujaa itseään koskettaa usein eniten kylpyhuoneen vesieristyksistä johtuvat vesivahingot, joiden korjaustyöt asukkaat yleensä hoitavat itse. Samoiten laiteviat kuten astianpesukoneen tai pesukoneen vuotaminen aiheuttaa ongelmia tavalliselle kerrostaloasujalle.

Omakotiasuja on itse vastuussa koko talostaan ja tällöin etenkin putkistovuodoista aiheutuvat vahingot voivat aiheuttaa hyvinkin merkittäviä vesivahinkoja. Paras keino varautua putkistovuotoihin onkin riittävän ajoissa tehty putkiremontti.

Vesivahinkojen kuivaus

Vesivahinkojen kuivaus kannattaa aina aloittaa viipymättä, jotta ehkäistään lisävahinkojen syntyminen. Huolellisella kuivauksella voidaan myös säästyä rakenteiden purkamiselta ja uusimiselta, jolloin myös vesivahingon aiheuttamat kulut jäävät huomattavasti pienemmiksi.

Vesivahingon kuivaus alkaa kosteuskartoituksella, millä selvitetään mitenkä paljon mikäkin rakennusosa on kastunut. Tämän jälkeen tuomme parhaiten sopivat kuivauslaitteet paikalle. Yleisin kuivauslaite on rakennuskuivain, jolla puhalletaan lämmintä kuivaa ilmaa kastuneisiin rakenteisiin. Tarkoituksena on pienentää kosteuspitoisuutta sekä rakenteessa, että ympäröivässä huonetilassa, niin että rakenteet saadaan kuivattua tehokkaasti. Kuivauksen edetessä tarkkaillemme rakenteiden kosteuspitoisuutta, jotta saamme selville koska rakenteet ovat kuivaneet, niin etteivät ne aiheuta enää myöhemmin esim. homevaurioita.

Vesivahinkojen korjaus

Kuivauksen jälkeen puretaan tai korjataan mahdolliset vedestä vaurioituneet rakennusosat ja palautetaan rakennuskäyttö kuntoon. Lisäksi on tärkeää poistaa vesivahingon aiheuttaja ja varmistua, ettei vesivahinko pääse toistumaan. Yleensä vesivahinkokorjausten yhteydessä tulee kuin automaattisesti myös remontointua asuntoa ainakin vaurioituneelta osuudelta. Kaikki remonttipalvelumme ovatkin luonnollisesti käytössäsi vesivahinkokorjausten yhteydessä.

Se voiko rakennuksessa asua kuivauksen aikana riippuu vesivahingon laajuudesta. Yleisesti ottaen jos kuivattava alue on paikallinen, eristämme vesivahinkoalueen muista tiloista ja muuta rakennusta voi käyttää täysin vapaasti. Myös kuivauksen kesto riippuu vesivahingon laajuudesta sekä kuivattavista materiaaleista kuitenkin yleensä on syytä varautua 2-6 viikon kuivausaikaan.

Mikäli vesivahingosta kärsineet rakennusosat voidaan suoraan vaihtaa uusiin ei kuivausta välttämättä tarvita ollenkaan.

Lisää tietoa vesivahinkojen korjauksesta

Korvaukset ja töiden eteneminen Yleisimmät vesivahinkotyypit
Vakuutus- ja muut korvaukset vesivahingoissa Kylpyhuoneen vesivahingot
Vesivahinkojen havaitseminen Keittiön vesivahingot
Vesivahinkojen kuivaus ja puhdistus Katon vesivahingot
Vesivahingon jälkeiset rakennustyöt

Vesivahingon korjaustyöt käyntiin sinun luonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.