Keittiön vesivahingot

Keittiössä tapahtuvista vesivahingoista yleisin on astianpesukoneen rikkoutuminen, lisäksi monet vesivahingot aiheutuvat muualta kulkeutuvasta vedestä kuten kylpyhuoneen vesivahingon laajenemisesta keittiönkin alueelle.

<h3>Yleisimmät vesivahingon aiheuttajat keittiössä</h3>
Astianpesukoneen aiheuttama vesivahinko on yleisin keittiössä tapahtuva vahinko, vahingon suuruus määräytyy pitkälti siitä kuinka nopeasti vahinko havaitaan. Jos astianpesukone on varustettu vuotokaukalolla ja rikkoutuminen havaitaan lähes välittömästi myös vahingot jäävät hyvinkin pieniksi. Pahin tilanne on usein silloin jos astianpesukone valuttaakin takaseinää kohden vettä ja vesi valuu siitä rakenteisiin, jolloin se voi valuttaa pitkäänkin ennen kuin vahinko havaitaan. Astianpesukoneen rikkoutuminen on onneks äkillisyytensä vuoksi yleensä vakuutusyhtiön korvaama vesivahinko.

Kylpyhuoneesta edennyt vesivahinko keittiössä on toinen yleinen tapa miksi keittiönkin osalta joudutaan tekemään vesivahnkokorjauksia eli kun kylpyhuone ja keittiö on monesti vastakkaisilla seinillä niin vesivahingon sattuessa vaurio usein laajentuu juuri keittiöön kylpyhuoneesta ensimmäisenä, jonka takia joudutaan usein tekemään varsinkin keittiön lattioiden osalta vesivahinkokorjauksia.

Maapohjasta noussut kosteus on talon rakenteellinen vika ja johtuu usein puutteista salaojajärjestelmässä tai kapillaarikatkossa. Se ilmenee usein etenkin kastuneina ulkoseinien alaosina. Näissä tapauksissa vesivahinkokorjaukset suuntautuvat keittiön sijasta usein rakennuksen alapuolisiin osiin, jotka kastumisen aiheuttavatkin.

<h3>Vesivahingon korjaus keittiössä</h3>
Keittiön osalta vesivahinkokorjaukset ovat usein huomattavasti yksinkertaisempia kuin esimerkiksi kylpyhuoneissa. Sillä keittiökaapit säästyvät usein vesivahingolta, koska ne seisovat omilla jaloillaan ja näin ollen ne voidaan vain siirtää pois kuivausten tieltä. Vahingot rajoittuvatkin usein lattiarakenteisiin ja seiniin noin 50cm korkeudelle lattian pinnasta. Näiden uusimisen ja/tai kuivauksen jälkeen päästään usein rakentamaan jo keittiö takaisin. Korjauksen kesto onkin lähinnä riippuvainen siitä kuinka paljon lattiarakenteet ovat kastuneet ja kuinka nopeasti ne saadaan kuivattua. Kuivauksen kesto on tyypillisesti 1-6 viikkoa ja korjaustyöt vievät noin viikon.

Lisää tietoa vesivahinkojen korjauksesta

Korvaukset ja töiden eteneminen Yleisimmät vesivahinkotyypit
Vakuutus- ja muut korvaukset vesivahingoissa Kylpyhuoneen vesivahingot
Vesivahinkojen havaitseminen Keittiön vesivahingot
Vesivahinkojen kuivaus ja puhdistus Katon vesivahingot
Vesivahingon jälkeiset rakennustyöt

Vesivahingon korjaustyöt käyntiin sinun luonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.