Vesivahingon jälkeiset rakennustyöt

Kun vesivahingon jälkeen on purettu, kuivattu ja puhdistettu vaurioituneet rakenteet on aika aloittaa rakenteiden takaisin rakennus.

Kosteusvaurioraportti ohjenuorana

Yleensä vesivahingoista on kosteusvauriokartoittajan laatima raportti pohjana, jonka perusteella koko vesivahinkokorjaukset toteutetaan. Erityisesti jos vakuutusyhtiö on korvaamassa vesivahingon korjaustöitä on olennaista noudattaa kosteusvaurioraporttia, koska sen perusteella on laskettu myös vakuutuskorvauksesi.

Uusittavat rakenteet

Tyypillisesti uusittavia rakenteita ovat kosteudesta vaurioituneet eristeet, puiset rakennusosat, kipsilevyt seinissä ja katoissa sekä lattiamateriaalit. Vesivahinkojen korjausrakentaminen ei juurikaan eroa normaalisti remontoinnista vaan työvaiheet ovat samanlaiset eli asennetaan ensin pinnan alle tulevat rakenteet, jonka jälkeen rakenteet laitetaan kiinni kipsilevyin, lastulevyin, muuratuin seinin yms. mitä onkin valittu ja tämän jälkeen tehdään pinnat kuntoon eli tasoitetaan ja maalataan seiniä ja kattoa. Asennetaan parkettia/laminaattia tai tehdään laatoitustöitä.

Säilyvät rakenteet

Säilyviä rakenteita ovat yleensä betonirakenteet tai kantavat puurakenteet, näiden osalta tyypillisesti kuivataan vesi pois rakenteesta ja käsitellään rakenteet homeenesto- ja desifiointiaineilla ennen kuin takaisin rakennus alkaa, jotta mitään bakteerejakaan ei jää rakenteisiin muhimaan.

Lisätietoa takaisin rakennuksesta saat seuraavista linkeistä
pintaremontti – tavalliset huonetilat
kylpyhuoneremontti – kylpyhuoneet, wc:t ja pesutilat
saunaremontti – sauna
keittiöremontti – keittiö

Lisää tietoa vesivahinkojen korjauksesta

Korvaukset ja töiden eteneminen Yleisimmät vesivahinkotyypit
Vakuutus- ja muut korvaukset vesivahingoissa Kylpyhuoneen vesivahingot
Vesivahinkojen havaitseminen Keittiön vesivahingot
Vesivahinkojen kuivaus ja puhdistus Katon vesivahingot
Vesivahingon jälkeiset rakennustyöt

Vesivahingon korjaustyöt käyntiin sinun luonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.