Vesivahingon kuivaus ja puhdistus

Vesivahinkojen kuivaus alkaa aina purkutöillä, jossa puretaan pintarakenteet ja näiden alla olevista rakenteista ne, joita ei aiota kuivata kuten lämmöneristeet tai vedestä vaurioituneet kipsilevyt, puumateriaalit yms. Itse kuivaus tehdään siis vain säilytettäville rakennusosille kuten seinille.

Kuivauksen toteutus

Vesivahinkojen kuivauksessa käytetään apuna koneellisia kuivaimia, ideana lähes kaikilla kuivauslaitteilla on johtaa kuivatettua ilmaa kostuneille rakenteille, jolloin rakenteissa oleva kosteus alkaa siirtyä huoneilmaan. Tämä huoneilma taas imetään kuivauslaitteeseen ja siitä erotellaan kosteus jolloin saadaan taas puhallettua lisää kuivaa ilmaa kastuneille rakenteille.

Kondensiolla toimiva rakennuskuivain on rakennuskuivauksen peruslaite, sen toiminta perustuu veden kondensioon. Eli koneen imee lävitseen kostea ilma virtaa ja erottelee tästä kosteuden puhaltaen ulos kuivaa ilmaa. Rakenteet kuivuvat kun niistä poistuu kosteutta kuivatettuun sisäilmaan. Eroteltu kosteus puhalletaan vesihöyrynä ulos talosta putket pitkin. Rakennuskuivainten veden erotustehot ovat noin 20-80l/vrk. Tyypillisesti rakennuskuivaimella kuivatus kestää noin 2-6 viikkoa riippuen kuivaimien tehosta ja kosteuden määrästä.

Adsorptiokuivain on rakennuskuivain, jonka toiminta on lähes vastaava kuin kondesioon perustuvalla, eli sekin imee kostunutta ilmaa sisäänsä ja puhaltaa kuivaa ulos. Erotuksena kondesioon perustuvaan laitteeseen on, että adsorptiokuivain kerää kosteasta huoneilmasta erotellun veden sisäänsä tai pumppaa ulos esimerkiksi lattiakaivoon.

Turbiinikuivaimet on tarkoitettu erilaisten rakennekerrosten ja eristetilojen kuivaukseen, joihin ei päästä käsiksi purkamalla vain pintakerroksia pois. Turbiinikuivaimet liitetään usein esimerkiksi adsorptiokuivaimeen, jolloin turbiinikuivain vain puhaltaa kuivaa ja imee kostunutta ilmaa rakenteista ja adsorptiokuivain suorittaa itse kosteuden erottelun.

Aksiaalipuhaltimet on tarkoitettu kuivan ilman siirtämiseen kostuneille pinnoille, jolloin kuivaustehostuu etenkin suurissa vesivahinkotapauksissa, joissa kuivattaa alaa on kymmeniä tai satoja neliöitä.

Levykuivaimet ovat levyn mallisia kuivaimia, joiden toiminta perustuu infrapuna eli lämpösäteilyyn. Ne asetetaan esimerkiksi kiinni kostuneeseen betoni seinään tai lattiaan ja levykuivaimesta tulevat lämpösäteet kuivattavat rakenteen. Levykuivaimia on joko siirreltävä sitä mukaan kun betonilaattaa saadaan kuivattua tai sitten niitä on oltava niin paljon että koko kastunut ala saadaan peitettyä.

Kuivauksen kesto ja asuminen

Vesivahinkokuivausten kesto on tyypillisesti 2-6 viikkoon, usein on mahdollista asua kuivauksen aikanakin tiloissa. Tosin tietysti kuivattavat tilat eivät ole käytettävissä kuivauksen aikana ja kuivauskoneista aiheutuu meluhaittoja asumiselle, sillä ne ovat tyypillisesti 24h vuorokaudessa päällä.

Vesivahingon puhdistus

Kuivauksen jälkeen kuivatetut rakenteet myös puhdistetaan desifiointiainein ja käsitellään tarvittaessa homeenestoaineilla, jotta ne voidaan jättää turvallisesti rakenteiden sisään tietäen että niissä ei pesi mitään haitallisia bakteereita tai homeitiöitä. Vasta tämän jälkeen on rakenteet valmiita uudelleen rakennusta varten.

Puhdistus on nopea toimenpide kuivaukseen verrattuna siinä meneekin tyypillisesti vain 1 päivä, jonka jälkeen pyrimme aloittamaan takaisin rakennustyöt välittömästi, jotta remonttiaika saadaan mahdollisimman lyhyeksi ja näin ollen haitat koko vesivahinkokorjauksista mahdollisimman pieniksi.

Lisää tietoa vesivahinkojen korjauksesta

Korvaukset ja töiden eteneminen Yleisimmät vesivahinkotyypit
Vakuutus- ja muut korvaukset vesivahingoissa Kylpyhuoneen vesivahingot
Vesivahinkojen havaitseminen Keittiön vesivahingot
Vesivahinkojen kuivaus ja puhdistus Katon vesivahingot
Vesivahingon jälkeiset rakennustyöt

Vesivahingon korjaustyöt käyntiin sinun luonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.