Putkityöt keittiöremontissa

Vanhan vesipisteesi paikka ei aina ole tarkoituksen mukaisin sinun toiveidesi keittiön toteuttamiseen. Siirrämme tarvittaessa vesihanojen paikkaa, asennamme uusia vesihanoja, viemäreitä ja astianpesukoneliitäntöjä keittiöösi, keittiöremonttisi yhteydessä. Kaiken tämän teemme samalla kiinteä hintaisella “avaimet käteen” remonttisopimuksella, millä teemme muutkin remonttisi.

Vesivahinkoihin varautuminen

Keittössä tapahtuvista vesivahingoista pääosa johtuu viallisesta astianpesukoneesta, putkien vuotamisesta tai putkien liitännöistä. Vesivahinkoja ehkäisemme käyttämällä aina ammattitaitoista putkimiestä  putkitöissä, asentamalla astianpesukoneen alle suojakaukalon ja asentamalla putkista mahdollisimman suuren osan pinta-asennuksena tiskikaapin sisälle, jotta vesi valuisi vuodon sattuessa näkyville, eikä jäisi rakenteisiin muhimaan ja aiheuttamaan homevaurioita.

Lisäksi kun putkiasennukset ovat tehneet meidän ammattitaitoiset putkimiehemme on vastuukysymykset selviä mahdollinen vesivahingon tapahtuessa. Kotivakuutuksesi korvaa automaattisesti vesivahingot, koska putkiasennukset on suorittanut pätevä henkilö. Vakuutusyhtiöt eivät korvaa itse suoritettujen putkiasennusten jälkeen näistä putkista mahdollisesti aiheutuvia vesivahinkoja.Tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että putkiasennukset tekee pätevä putkialan ammattilainen, koska vesivahingot ovat erittäin kalliita korjata.

Lisäksi uuden asunto-osakeyhtiölain myötä on myös talonyhtiön osakkaalla korvausvelvollisuus talonyhtiölle mikäli hänen katsotaan laiminlyöneen kunnossapito ja muutostöissä hyvän rakennustavan. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi, jos amatööri on tehnyt putkiasennuksia voidaan sinun katsoa aiheuttaneen toiminnallasi vesivahingon, josta olet osittaisessa tai kokonaisessa korvausvastuussa talonyhtiölle.

Rakennusmääräykset vesivahinkojen torjumiseksi

Uudet rakennusmääräykset eivät sinänsä kosketa remontointia, koska remontoinnissa saa noudattaa myös rakennuksen rakennusaikaisia rakennusmääräyksiä. Me Remonttihaukassa kuitenkin noudatamme uusia rakennusmääräysiä putkitöissä, jotta välttäisit ikävät vesivahingot kotonasi tai ainakin pienennät niistä aiheutuvia kustannuksia.

Uusien rakennusmääräysten mukaan on astianpesukoneen alle asennettava suojakaukalo,  joka ohjaa mahdolliset astianpesukoneesta valuvat vedet astianpesukoneen edessä olevalle lattialle, jotta huomaisit vesivuodon ennen kuin se aiheuttaa kotiisi vesivahingon tai pahimmillaan homevaurion. Mikäli keittiöremonttisi sisältää astianpesukoneen asennuksen, asennamme suojakaukalon aina samalla kun asennamme itse astianpesukoneenkin.

Myös muiden putkiasennusten osalta rakennusmääräykset vaativat, että putkien mahdolliset vuotovedet johdetaan paikkaan, josta ne on helppo havaita sekä lisäksi vaatimuksena on, että putket on oltava helposti vaihdettavissa. Käytännössä toteutammekin pääosan putkiasennuksista pinta-asennuksina. Mikäli putkia ei jostain syystä voida asentaa pintaan joko tilojen ahtauden takia tai esteettisistä syistä käytämme tällöin kupariputkea, jonka asennamme suojaputken sisälle, ja tämän koko paketin seinän sisälle, jotta vesivuodon mahdollisesti sattuessa kupariputkessa, suojaputki kuitenkin estää vesivahingon tapahtumisen.

Putkiremontti tulossa?

Mikäli tiedät, että talonyhtiössäsi on tulossa tulevaisuudessa putkiremontti voimme myös uusia huoneistosi putket etukäteen ja antaa näistä todistuksen, jolla vapaudut oman huoneistosi osalta putkiremontin yhteydessä tapahtuvalta keittiön ja kylpyhuoneen vesiputkien auki piikkaukselta.  Tällöin säästät myös rahaa putkiremontin yhteydessä kun saat alennuksen huoneiston sisäisten putkien vaihdon osalta.

Lisää keittiöremontti tietoa

Keittiöremontin suunnittelu Vanhan keittiön purkaminen ja remontin aikaiset suojaukset
Keittiön siirto Uuden keittiön asennus
Putkityöt ja vesivahinkojen torjunta keittiöremontissa
Sähkötyöt keittiöremontissa
Loppusiivous