Kellariremontti

Onko sinullakin kellari vähällä käytöllä vai onko se rakentamatta kokonaan? Kellari on usein talon hyljeksitty osa, kun rakentamisessa ja remontoinnissa on keskitytty asuinkerrokseen. Kellari kuitenkin tarjoaa loistavaa lisätilaa kasvaville tilantarpeille. Sinne voi  tehdä lähes mitä tahansa asuintilaa oli kyseessä sitten saunaosasto, oleskeluhuone, autotalli tai makuuhuone.

Olennaista kellarin remontoinnissa

Kellari poikkeaa muista talosi tiloista siinä, että se on usein osittain tai kokonaan maansisällä, mikä asettaa rakenteille huomattavasti korkeampia vaatimuksia kuin maan päälliset olosuhteet. Väärin tehdyt kellarit ovatkin Suomessa suuri ongelma, aiheuttaen huomattavan määrän homeongelmia. Oikein tehtynä kellarista kuitenkin tulee terveellistä toimivaa asuintilaa.

Kellarin rakenteita mietittäessä on kaksi asiaa ylitse muiden:

1. Vesi ei saa päästä kellariin, eli vedeneristyksen on oltava kunnossa niin kellarin seinillä kuin pohjassakin.

2. Kellarin lämmöneristyksen on toimittava niin, että rakenteisiin ei muodostu kastepistettä ja sitä kautta hometta, eli yleensä järkevintä on asentaa kellarin lämmöneristykset seinän ulkopuolelle.

Lue tästä lisää teknisesti toimivasta kellarista.

Kellarin remontointi

Kun kellarin tekninen toiminta on varmistettu, voidaan siirtyä miettimään itse remontointia, koska kellaria ei kannata alkaa kalliilla rahalla remontoimaan jos tuloksena on parin vuoden päästä syntyvä homekellari.

Kellariin teemme kaikkia samoja remontteja kuin muihinkin tiloihin eli pintaremontointia, jossa kunnostetaan lattia, katto ja seinäpintoja sekä rakennetaan tai puretaan väliseiniä, jolloin saadaan muokattua kellarin huonejärjestystä uusiksi esimerkiksi mahdollistamaan kotiteatterihuoneen kellariin tai muuta oleskelutilaa.

Toinen suosittu vaihtoehto on joko olemassa olevien kylpy- ja saunatilojen uudistaminen tai sellaisten rakentaminen kellariin, koska kellarissa on usein ylimääräistä tilaa tällaisille. Myöskin jos kaipaat uima-allasta on sellainen mahdollista rakentaa lähinnä kellariin.

Kellarin ottaminen asuintilaksi

Jos talossasi on rakennusvaiheessa jäänyt kellari varastotilaksi tai vain kellarivaraukseksi, on se mahdollista ottaa käyttöön myös myöhemmin. Tällöin täytyy hakea rakennuslupa, jotta kellarista saadaan virallista asuintilaa, sen tulee myös tällöin täyttää asuintilalle asetetut viralliset vaatimukset niin lämmöneristyksen kuin huonekorkeudenkin suhteen.

Kellaria voidaan joutua myös madaltamaan ja joitain kantavia tai väliseinä purkamaan, jotta tilasta saadaan toimiva tarpeitasi ajatellen, samoiten kuin portaikkoa voidaan joutua muokkaamaan, jotta kulku tilaan olisi siisti ja toimiva. Lisäksi kellariin on luultavasti syytä rakentaa tai parantaa ilmanvaihtoa, jotta kellari olisi toimivaa asuintilaa.

Lue tästä lisää kellarin käyttöönotosta.

Lisää kellariremontti tietoa:

Suunnittelu
Teknisesti toimiva kellari
Kellarin ottaminen asuintilaksi
Kellarin ilmanvaihto
Kellarin sähköt

Kellariremontti sinun kotiisi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.