Kylpyhuoneen laajennus

Onko kylpyhuoneesi liian ahdas tarpeisiisi? Sitä voidaan monesti laajentaa tarpeidesi mukaisen kokoiseksi.

Kylpyhuoneen laajentaminen on mahdollista moneen suuntaan, kylpyhuoneen vieressä oleva vaatehuone on yksi hyvä vaihtoehto, mutta seiniä voidaan myös purkaa ja siirtää jotta uusi kylpyhuoneesi saadaan toteutettua. Tyypillisesti kylpyhuoneen laajennusta kaivataan etenkin vanhoissa taloissa, joissa kylpyhuoneet saattavat olla nykymittapuulla hyvinkin ahtaan tuntuisia eikä niiden käytettävyys näin ollen vastaa tarpeitasi.

Mitä iloa laajemmasta kylpyhuoneesta?

Parhaiten tähän kysymykseen osaa tietysti vastata sinä itse, mutta miltä kuulostaisi kunnon tilat pyykinpesulle, amme tai sauna? Vuosien saatossa kylpyhuoneita on tehty eri kokoisia, mutta tyypillistä niille on usein ahtaus. Kylpyhuoneen laajennus tuo tähän helpotusta.

Laajennetun kylpyhuoneen suunnittelu alkaa aivan alkutekijöistä, mitkä ovat uudet järkevät paikat vesikalusteille, entä tuleeko pyykinhuolto samaan tilaan? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä kun mietitään miten uudesta laajemmasta kylpyhuoneesta saadaan tehtyä juuri sinua ja perhettäsi parhaiten palveleva kokonaisuus. Kylpyhuoneen suunnittelusta voit lukea lisää tästä.

Mitä kylpyhuoneen laajennus vaatii?

Kylpyhuoneen rakennus on rakennusteknisesti jo huomattavasti vaativampi projekti kuin pelkkä perus kylpyhuoneremontti. Kylpyhuoneen laajennus on nimittäin viralliselta nimeltään märkätilojen laajentamista mikä taas vaatii rakennusluvan rakennusvalvontavirastosta. Rakennusluvan saamiseksi taas vaaditaan LVI- ja rakennussuunnitelmat tehtävästä laajennustyöstä. Lisäksi projektille täytyy nimetä alan koulutuksen saanut vastaava työnjohtaja valvomaan koko projektia sekä kvv-työnjohtaja vesi- ja viemäriputkien siirtotöitä varten.

Meiltä saat koko hoidon eli suunnitelmat, tarvittavat työnjohtajat, rakennusluvan hakuprosessin ja itse remontin yhdellä ja samalla sopimuksella kiinteeän hintaan.

Laajennuksen toteutus

Laajennusremontti alkaa aina tarvittavien suunnitelmien teolla ja remonttiluvan hakemisella talonyhtiöltä mikäli asut talonyhtiössä. Kun tarvittavat LVI- ja rakennekuvat on tehty uudesta kylpyhuoneestasi haetaan rakennuslupaa muutostöille rakennusvalvontavirastosta. Hakuprosessi kestää yleensä noin 1-2kk, jonka jälkeen päästään toteuttamaan itse remonttia. Remontti kestää yleensä 3-4 viikkoa riippuen kuinka massiivinen muutostyöstä tulee.

Usein kun kylpyhuone laajenee vaihdetaan usein myös vesikalusteiden ja viemäreiden paikkaa uusille tarkoituksen mukaisemmille paikoille, jotta kylpyhuoneestasi saadaan tehtyä toimivampi kuin entisestä.

Varsinaiset työt alkavat purkutöillä, seiniä puretaan ja lattioihin piikataan uusia viemäreiden paikkoja. Tämän jälkeen rakennetaan uudet seinät paikoilleen, jonka jälkeen teemme asiaan kuuluvat rakennusmääräysten mukaiset kaadot viemäreille ja vesieristyksen. Vesieristyksen jälkeen on laatoituksen aika. Lopuksi asennetaan uudet vesikalusteet, allaskaapit ja muut kaapistot sekä tarvittaessa pesukone ja muut uuteen kylpyhuoneeseesi tulevat kalusteet.

Myös sähköpistokkeiden ja valaisinten siirto onnistuu helposti remontin yhteydessä, jotta kylpyhuoneesi olisi jatkossa paremmin käytettävissä.

Lisää kylpyhuoneremontti tietoa?

Suunnittelu Toteutus
Kylpyhuoneremontin suunnittelu Purkutyöt kylpyhuoneremontissa
Kodinhoitohuoneremontti Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa
Peltikylpyhuoneen remontti Putkityöt kylpyhuoneremontissa
Vessaremontti Kylpyhuoneen Vesieristys
Kylpyhuoneen laajennus Kylpyhuoneen laatoitus
Kylpyhuoneen rakentaminen Kalusteiden asennus
Loppusiivous

Kylpyhuoneen laajennus sinun kotiisi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista kohteista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa.