Kylpyhuoneen laatoitus

Kylpyhuoneen ilmeen kannalta laatoitus on olennaisin osa, on tärkeää, että laatat tulevat suoraan ja saumavälit ovat tasalevyiset, jotta kylpyhuone näyttää hyvältä. Tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että laatoituksen suorittaa ammattitaitoinen laatoittaja. Meillä kylpyhuoneen koko remontin tekee aina yksi kylpyhuoneisiin erikoistunut laatoittaja. Lukuunottamatta sähkö- ja putkitöitä, jotka suorittaa niihin pätevät ammattilaiset.

Kylpyhuoneen seinien tasoitus

Laatoituksen kannalta on erittäin tärkeää, että kylpyhuoneen seinät ovat suorat, jotta laatoitus näyttää hyvältä. Purun ja tarvittavien sähkö- ja putkilinjojen siirron jälkeen seuraava vaihe kylpyhuoneremontissa onkin seinien tasoitus, jotta laatoitusta varten luodaan tasainen pohja. Tämä tehdään yleensä joko tasoitemassalla tai vaihtoehtoisesti asentamalla seiniin rakennuslevyt, joilla saadaan helposti tasainen pinta aikaiseksi.

Laatoitustöiden kesto

Kylpyhuoneen seinien tasoitus sekä vesieristys kestää tyypillisesti yhteensä 2-4 päivää ja laatoitus sekä saumaus 2-3 päivää. Poikkeavan suuret kylpyhuoneet tietysti hieman kauemmin. Myöskin jos haluat mosaiikkilaatat kylpyhuoneeseesi vie laatoitustyö noin päivän kauemmin, mitä normaalilla laatoituksella.

Sopivat seinäpinnat laatoitukselle

Kylpyhuoneelle turvallisin laatoituspinta on betoni, tiili tai harkkoseinä, jonka pinta tasoitetaan tasoiteaineella sekä sivellään vedeneristys ennen laatoitusta. Läheskään kaikissa paikoissa kylpyhuoneen seiniä ei kuitenkaan ole mahdollista tehdä kivimateriaaleista, muita soveltuvia pintoja laatoitukselle on erilaiset rakennuslevyt kuten kipsilevy, lujalevy yms.

Voimme laatoittaa myös 70-luvun kerrostaloissa tyyppilisten peltisten kylpyhuoneen seinien päälle suoraan.  Tällöin tosin emme voi antaa vedeneristykselle toimivuustakuuta. Peltiset kylpyhuoneen seinät levytämme mieluiten kokonaan ja vasta rakennuslevyn päälle asennamme vesieristeet ja laatoituksen, jolloin vesieristeestä saadaan pitävä ja seinät saavat myös lisää jäykkyyttää, jotta ne eivät kumise niin kuin peltilevyt kylpyhuoneen seinissä.

Lisää kylpyhuoneremontti tietoa?

Suunnittelu Toteutus
Kylpyhuoneremontin suunnittelu Purkutyöt kylpyhuoneremontissa
Kodinhoitohuoneremontti Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa
Peltikylpyhuoneen remontti Putkityöt kylpyhuoneremontissa
Vessaremontti Kylpyhuoneen Vesieristys
Kylpyhuoneen laajennus Kylpyhuoneen laatoitus
Kylpyhuoneen rakentaminen Kalusteiden asennus
Loppusiivous