Kylpyhuoneen rakentaminen

Kylpyhuoneen rakentamisella tai kylpyhuonetta siirtämällä voidaan monesti muokata huomattavastikkin asunnon huonejärjestystä ja näin ollen parantaa sen käytettävyyttä. Myöskin jos sinulla on esimerkiksi vanha toimistotila, jota olet muuttamassa asuinkäyttöön niin kylpyhuoneen rakennus on yksi olennaisimpia asioita sen saamiseksi asuinkäyttöön.

Muutostyöt kylpyhuoneiden osalta ovat aina rakennusluvan alaisia eli uuden kylpyhuoneen rakennus tai kylpyhuoneen siirtäminen vaatii aina rakennusvalvontaviranomaisten hyväksynnän suunnitelmille. koska kyseessä on märkätilojen muutostyö.

Mihin kylpyhuone voidaan rakentaa tai siirtää?

Kylpyhuoneen paikan valinnassa olennaista on, että siihen on saatavissa niin kylmä- ja kuumavesiputket kuin viemärikin. Usein olennaisinta on juuri viemärit, koska viemäreissä vesi ja muu tavara kulkee alaspäin, omalla painollaan kun taas vesiputkissa on aina paineellista vettä joten se voi kulkea niin ylös, alas kuin sivuttainkin.

Kerrostalot

Kerrostaloissa olennaista on viemärin etäisyys lähimpään pystylinjaan, koska viemärin kallistuksen pitäisi olla 1cm jokaista metriä kohden niin mitä kauemmas mennään viemärilinjasta sitä enemmän tulisi saada kallistusta. Toinen olennainen asia on viemärien paksuus, jos kylpyhuoneeseen tulee vain suihku ja pesuallas niin viemäri voi olla ohuempi eli 70mm paksu kun taas jos kylpyhuoneeseen tulee myös wc-istuin niin sen pitäisi olla paksumpi eli 110mm halkaisijaltaan. Vanhemmissa taloissa viemäreitä on usein helpompi siirtää koska huoneistojen väliset välipohjat ovat niin paksuja, että siellä mahtuu kulkemaan helposti viemäröinnit, kun taas uudemmissa on usein erilaisia ontelolaatoista tehtyjä välipohjia, joihin on vaikeampi roilota paikkaa ylimääräisille viemäreille.

Pientalot

Pientalojen osalta on myöskin olennaista etäisyys viemäriputkeen johon uusi kylpyhuone on tarkoitus liittää. Lisäksi jos kylpyhuonetta ollaan tekemässä kellarikerrokseen jossa ei nykyisellään ole viemäröintiä niin olennaista on miettiä miten viemäri saadaan yhdistettyä yläkerran viemäröintiin. Usein tällaisissa tapauksissa käytetään pumppuratkaisuja, joilla viemärivesi nostetaan yläkerran viemäriputkiin kellarista. Muutoin samat kuin kerrostaloissakin pätevät eli suihkut ja pesualtaat vaativat 70mm viemäröinnin ja wc-istuin 110mm viemäröinnin, eli se tuleeko wc-istuinta ratkaisee tarvittavan viemärin halkaisijan.

Muutoin paikan valinta on kylpyhuoneen osalta melkoisen vapaa eli jos sinne saa vedettyä vesi- ja viemäriputket niin lähes mikä tahansa paikka on kelvollinen. Mikäli kylpyhuonetta tai wc:tä ollaan rakentamassa kellari tai ullakkotiloihin niin on kuitenkin järkevää laittaa ne samaan linjaan olemassa olevien märkätilojen kanssa jolloin vältytään viemärien ja vesiputkien vaakavedoilta.

Edellytykset rakennusluvan myöntämiselle

Kylpyhuoneen rakentaminen ja siirtäminen vaatii siis rakennusluvan, sen edellytyksenä on sekä suunnitelmat kaikista töistä että sopivat valvojat. Alla lyhyt listaus tarvittavista suunnitelmista ja valvojista

  • Arkkitehtisuunnitelmat – pohjakuva huoneiston muutoksista eli uuden kylpyhuoneen paikka
  • Rakennesuunnitelmat – muuttuvista rakenteista (seinärakenteet, lattiat, kynnys)
  • LVI-suunnitelmat – vesi- ja viemäriputkien paikat ja käytettävät tarvikkeet
  • Vastaava työnjohtaja – valvoo koko projektin toteutumista
  • KVV-työnjohtaja – valvoo putkityöt

Meiltä saat nämä kaikki suunnitelmat, valvonnan ja toteutuksen yhdellä kiinteällä hinnalla “avaimet käteen” toteutuksella.

Lisää kylpyhuoneremontti tietoa?

Suunnittelu Toteutus
Kylpyhuoneremontin suunnittelu Purkutyöt kylpyhuoneremontissa
Kodinhoitohuoneremontti Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa
Peltikylpyhuoneen remontti Putkityöt kylpyhuoneremontissa
Vessaremontti Kylpyhuoneen Vesieristys
Kylpyhuoneen laajennus Kylpyhuoneen laatoitus
Kylpyhuoneen rakentaminen Kalusteiden asennus
Loppusiivous

Uusi kylpyhuone sinulle?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin luonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.