Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Kylpyhuoneremontin suunnittelussa pääpainon pitäisi olla turvallisuudessa ja käytettävyydessä. Sillä tutkimusten mukaan suomalaisten kotien suurimmat epäkohdat ja parannuskohteet liittyvät juuri kylpyhuoneeseen. Kukapa loppujen lopuksi haluaa käydä päivittäin kylpyhuoneessa, joka on uskomattoman upean näköinen, mutta jonka laatat ovat märkinä niin liukkaat että meinaat aina kaatua?

Lähtökohtana suunnittelussa tulisikin siis olla ulkonäön lisäksi, myös se että kylpyhuoneesta tulee hyvä käyttää päivittäisissä askareissa.

Kylpyhuoneen käyttötapanne?

Tärkein kysymys kun mietitään kylpyhuoneen käyttöä on, ketkä sitä käyttävät ja mitä he siellä tekevät. Useimmissa kerrostaloasunnoissa kylpyhuone hoitaa samanaikaisesti myös kodinhoitohuoneen virkaa. Jossain kerrostalohuoneistoissa on erillinen pikku kylpyhuone vain vessakäyntejä varten. Omakotitaloissa taas voi olla useampia kylpyhuoneita eri käyttäjille ja tarpeisiin sekä lisäksi kodinhoitohuone.

Oikein tehdyt kalustevalinnat ovat toinen tärkeä seikka, halutaanko ajatonta tyyliä, mihin ei kyllästy vuosienkaan päästä? Vai onko haussa moderni viimeistän tyylisuuntauksien mukainen tyyli. Hyvät ja toimivat kalusteet takaavat kuitenkin toimivan ja turvallisen kylpyhuoneen käyttökokemuksen.

Yksi hyvä tapa aloittaa suunnittelua on listata nykyisen kylpyhuoneenne hyviä ja huonoja puolia. Näin uuteen kylpyhuoneeseen saadaan tuotua vanhan kylpyhuoneenne hyvät puolet ja välttää vanhat virheet.

Minkä tyylinen on sinun kylpyhuoneesi?

Monilla on jo siinä vaiheessa selvä kuva millaisen kylpyhuoneen he haluavat, kun he ottavat ensimmäistä kertaa yhteyttä kylpyhuoneremontin tekijään kuten meihin yhteyttä. Erilaisin kuvin ja piirroksin he näyttävät millaisen he haluavat ja meidän osaksemme jää vain piirtää lopullinen suunnitelma ja toteuttaa kylpyhuoneesi.

Toiset taas haluavat enemmän apua kylpyhuoneensa suunnitteluun, jolloin katsomme ja pohdimme yhdessä millainen kylpyhuone sinun perheellesi sopisi.

Kylpyhuoneen värimaailma

Väritys vaikuttaa huomattavasti siihen minkälainen tunnelma kylpyhuoneessasi on. Useimmat haluavat, että kylpyhuone on sävyltään vaalea, joka saa kylpyhuoneen tuntumaan isommalta, valoisammalta ja puhtaammalta. Tummemmilla sävyillä taas saa kylpyhuoneen mieleenpainuvan ilmeikkääksi.Kaakelien valinnalla on suurin merkitys sille minkälaiseksi värimaailma tulee.

Loppusilauksen kaakeleille antaa saumat, joita on saatavilla myös kaikissa mahdollisissa väreissä. Yleisperiaatteena saumojen väritykselle on, että mitä vaaleampi sitä helpommin siihen pinttyy likaa ja se vaatii näin ollen enemmän puhdistusta, mitä tummempi sauma.

Kylpyhuonekalusteiden sijoittelu

Kylpyhuoneremonttia suunnitellessa kannattaa miettiä, onko nykyinen sijoittelu toimiva, vai tulisiko sittenkin jonkun paikkaa muuttaa? Monesti myös suihkun ja vesipisteen paikkaakin voi muuttaa, mutta se on aina työläämpää ja kalliimpaa kuin että ne jätetään nykyisille paikoilleen.

wc-istuin

Jos wc-istuin tulee vessaan missä on myös suihku ja mahdollisesti muitakin toimintoja, voi olla järkevintä jos wc-istuin erotetaan muusta tilasta esimerkiksi pienellä sermillä tai seinäkkeellä.

Pesuallas

Pesualtaan paikka on yleensä, jossain wc-istuimen läheisyydessä. Sen siirtäminen on myös hieman työläsoperaatio, mutta mikäli pesualtaan vanha paikka tuntuu huonolta onnistuu sen siirtokin kylpyhuoneremontin yhteydessä.

Kylpyhuoneen kaapit ja peilit

Yleisimmät paikat kylpyhuoneen kaapeille on lavuaarin alapuolinen kaappi sekä mahdollinen peilikaappi. Muita harkitsemisen arvoisia paikkoja kaapeille on esimerkiksi ylimääräiset seinäkaapit jos sinulla on paljon eri hiustenhoitotuotteita ja laitteita. Suihkun läheisyyteenkin osa kaipaa kaappeja tai hyllyjä, etenkin jos kylpyhuoneella on paljon käyttäjiä ja hiustenhoitotuotteita on paljon erilaisia.

Suihkun läheisyyteen sijoitettavissa hyllyissä ja kaapeissa tulee huomioida myös miten se kestää vettä, koska se väistämättä tulee saamaan osansa vesistä. Peilejä kylpyhuoneessa voi olla myös tavallisen lavuaarin yläpuolisen peilin lisäksi muitakin, mikäli kylpyhuoneessa halutaan peilata enemmänkin, jotkut haluavat jopa koko vartalopeilin kylpyhuoneeseen.

Suihku

Yleensä suihku erotetaan jollain tavalla muusta kylpyhuoneesta vaihtoehtoja tähän on monia yleisimpiä niistä ovat erilaiset sermit, kiinteät seinäkkeet esimerkiksi lasitiilistä tai kaakeloitu seinän pätkä sekä kynnykset, joilla estetään veden kulkeutuminen muualle kylpyhuoneeseen ja suihkukaapit, mikäli kaivataan täydellistä estettä veden pääsylle muualle kylpyhuoneeseen.

Suihkun paikan muuttaminen vanhassa kylpyhuoneessa on työläin operaatio sillä se vaatii sekä suihkun siirtoa, että lattiaviemärin siirtoa. Hoidamme tarvittaessa tietysti suihkun siirron jos se on sinusta parempi jossain muussa kohtaa, kuin nykyisellä paikallaan.

Valaistus

Riittääkö sinulle pelkkä yleisvalo, vai tulisiko kylpyhuoneeseen tuoda tunnelmallisempaa kohdevalaistusta? Valaistus kannattaa miettiä kylpyhuoneremontissa kuntoon, koska siihen on helppo tehdä kylpyhuoneremontissa tarvittavia muutoksia, koska vanhat seinäpinnat joka tapauksessa puretaan pois ja päästään näin käsiksi sähköjohtoihin. Näin ollen voimme helposti vetää uusia johtoja, jotta haluamasi valaistus saadaan toteutettua.

Vaatehuolto

Pyykinpesukone ja mahdollisesti myös kuivausrumpu sijoitetaan monesti etenkin kerrostaloasunnoissa kylpyhuoneeseen. Tällöin on hyvä katsoa, että minimissään ainakin pyykinpesuaineille on jokin kaappi. Jos kylpyhuoneessa on enemmän tilaa niin pöytätaso pyykinpesukoneen vieressä tuo kätevää laskutilaa helpottamaan pyykinpesuoperaatioita.

Lisää kylpyhuoneremontti tietoa?

Suunnittelu Toteutus
Kylpyhuoneremontin suunnittelu Purkutyöt kylpyhuoneremontissa
Kodinhoitohuoneremontti Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa
Peltikylpyhuoneen remontti Putkityöt kylpyhuoneremontissa
Vessaremontti Kylpyhuoneen Vesieristys
Kylpyhuoneen laajennus Kylpyhuoneen laatoitus
Kylpyhuoneen rakentaminen Kalusteiden asennus
Loppusiivous