Lattialämmitys kylpyhuoneeseen

Kylmä kaakelin pinta lähes “vaatii” lattialämmityksen tuomaan lämpöä ja mukavuutta kylpyhuoneeseen.

Oikeastaan modernia kylpyhuonetta on vaikea edes kuvitella ilman lattialämmitystä. Sopivan pehmeä ja tasainen lämpö tuntuu miellyttävältä jalkojen alla sekä kuivattaa kylpyhuoneen nopeasti tuoden käyttömukavuutta ja vähentäen kosteusvahingon riskiä.

Lisäksi ikävän näköisen lämmityspatterit voidaan poistaa seiniltä haittaamasta kylpyhuoneen vapaata sisustusta. Lattialämmitys on myös taloudellinen lämmitysmuoto kylpyhuoneeseen, koska lämmön määrää säätelee kylpyhuoneeseen asetettu termostaatti ja näin ollen hukkalämmön määrä vähenee, koska tilan lämpötila voidaan säätää sinulle sopivaksi, liian korkean lämpötilan sijasta. Monet kuitenkin haluavat lisäksi kylpyhuoneeseen pyyhkeen kuivauspatterin, mikä sopii erinomaisesti lattialämmitettyyn kylpyhuoneeseen, jolloin molemmat tuottavat tarvittavan määrän lämpöä, lämpötilan silti nousematta liian korkeaksi.

Sähköinen lattialämmitys

Sähköinen lattialämmitys on helpompi toteuttaa, koska se tehdään kaakelin alle asetetuilla sähkökaapeleilla ja vaatii vain liittämisen sähköverkkoon johdolla. Lämpötila on myös nopeammin muutettavissa, koska sähkökaapelit eivät itsessään varastoi lämpöä. Se on myös turvallisempi, koska lämmitysputken vuotovaaraa ei ole. Sähköinen lattialämmitys vaatii myöskin vähemmän tilaa ja se nostaakin lattian pintaa vain 10-15mm.

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys on vaikeammin toteutettavissa, koska se vaatii liitännän asunnon lämmitysputkistoon, eli myös edellytyksenä sen käyttöön on, että asunto lämpiää muutoinkin vesikiertoisella patterilämmityksellä. Lämpö tulee vesikiertoisella lattialämmityksellä tasaisemmin, koska vesikiertoinen lattialämmitys vaatii jo luonnostaankin n. 50mm paksun kerroksen betonia päällensä ennen laattojen asennusta. Massiivisempi rakenne muuttaa myös lämpöään hitaammin kuin sähkölämmityksellä varustettu lattia. Myös vesikiertoista lattialämmitystä ohjataan kylpyhuoneeseen asetettavalla termostaatilla, joka säätää kylpyhuoneen lämpötilan aina sinulle sopivaksi.

Lisää kylpyhuoneremontti tietoa?

Kylpyhuoneremontin suunnittelu Purkutyöt kylpyhuoneremontissa
Kodinhoitohuoneremontti Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa
Peltikylpyhuoneen remontti Putkityöt kylpyhuoneremontissa
Vessaremontti Kylpyhuoneen Vesieristys
Kylpyhuoneen laajennus Kylpyhuoneen laatoitus
Kylpyhuoneen lattialämmitys
Kalusteiden asennus
Loppusiivous