Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa

Käytännössä jokaiseen kylpyhuoneremonttiin kuuluu sähkötöitä. Kylpyhuoneen sähkötöihin kuuluvat mm. valaisin asennukset, pistorasioiden asennukset sekä mahdollisen sähkölämmitteisen lattialämmityksen asennus. Lisäksi kylpyhuoneen sähköt on syytä laittaa nykymääräysten mukaisesti vikavirtasuojaimen taakse, jotta mahdollisissa ongelmatilanteissa vältyt sähköiskuilta.

Kylpyhuoneen valalaisimet

Yleisimmät valaisin vaihtoehdot kylpyhuoneessa ovat peilikaappiin kiinnitettty valaisin, seinävalaisimet sekä erilaiset kattoon upotetut halogeeni ja LED-valaisimet. Asennamme kuitenkin valaisimia tarvittaessa vaikka lattiaan mikäli niin haluat. Meillä ei ole kuin fysiikan rajat ja Suomen lain asettamat tarjoitukset esteenä sille minkälaisia valaistusratkaisuja voimme toteuttaa sinulle.

Pistorasiat

Pistorasioita lisätään yleensä varsinkin vanhempiin taloihin, koska niissä on alunperin saattanut olla vain yksi tai kaksi sähköpistoketta koko kylpyhuoneessa, kuitenkin nykyään yleistyneet hiustenkuivaimet, sähköhammasharjat, hiusten suorituslaitteet tai jopa radiot ja tv:t joita ihmiset haluavat asennettavaksi kylpyhuoneisiinsa kaipaavat omat sähköpistokkeensa/asennuksensa.

Sähköturvallisuuden ja nykyisten lakien takia kaikki kylpyhuoneen pistorasiat on oltava maadoitettuja ja vikavirtasuojainten taakse kytkettyjä, mikä tarkoittaa sitä että vanhemmissa taloissa joudutaan kylpyhuoneremontin yhteydessä lisäämään sähkökeskukseesi vikavirtasuojat.

Sähköinen lattialämmitys

Remontoidessa sähköinen lattialämmitys on usein helpoin asennettava, jos sinulla ei ole ennestään lattialämmitystä. Sillä se ei vaadi juurikaan tilaa vaan lämmityskaapelit nostavat lattian pintaa vain noin 10-15mm. Lisäksi sähköisen lattialämmityksen kytkeminen ja hallitseminen on helpompaa kuin talonyhtiön vesikierrossa olevan vesikiertoisen lattialämmityksen mikäli asunnossa ei semmoista aiemmin ole ollut.

Usein ihmiset haluavat myös poistaa vanhan patterilämmityksen kylpyhuonettaan rumentamasta ja vaihtaa lattialämmityksen, mikä onnistuu usein sähköisellä lattialämmityksellä.

Myöskin jos sinulla on ennestään sähköinen lattialämmitys niin sen uusiminen kylpyhuoneremontin yhteydessä on usein pakollista ja melkein aina järkevää, koska lattialämmitys rikkoutuu hyvin herkästi remontin yhteydessä ja vaikka se ei silloin vielä rikkoutuisikaan niin se silti saa reilun annoksen tärinää, joka vähentää sen tulevaa elinikää. Näin ollen on parempi vaihtaa lattialämmitys kuin toivoa että se ei hajoaisi myöskään tulevaisuudessa.

Sähköinen pyyhkeenkuivainpatteri

Erilaiset pyyhkeenkuivauspatterit eli rättipatterit ovat nykyään yleisiä ja niiden asennukset onnistuvat helposti kylpyhuoneremontin yhteydessä. Niiden sijoitelu onnistuu lähes mihin tahansa kylpyhuoneessa ja olennaista on ainoastaan ilmoittaa patterin tulosta ajoissa, jotta sille osataan vetää sopivat sähköjohdotukset.

Sähkötöiden luvanvaraisuus

Sähkötöiden tekeminen edellyttää tekijältään riittävää pätevyyttä sekä pääsääntöisesti Turvatekniikan keskuksen myöntämää erityistä urakointilupaa. Meillä kaikkissa remonteissamme sähkötyöt tekee aina pätevät sähköasentajat, jotta voimme taata että sähköasennuksista ei koidu sinulle vaaraa ja lain kirjain tulee täytettyä.

Lisää kylpyhuoneremontti tietoa?

Suunnittelu Toteutus
Kylpyhuoneremontin suunnittelu Purkutyöt kylpyhuoneremontissa
Kodinhoitohuoneremontti Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa
Peltikylpyhuoneen remontti Putkityöt kylpyhuoneremontissa
Vessaremontti Kylpyhuoneen Vesieristys
Kylpyhuoneen laajennus Kylpyhuoneen laatoitus
Kylpyhuoneen rakentaminen Kalusteiden asennus
Loppusiivous