Uima-altaan korjaus ja rakentaminen

Useissa pientaloissa ja kerrostaloissa on kellarikerroksen pesutiloissa tai ulkona uima-allas, joka myöskin kaipaa aika ajoin huomiota. Osa taas haluaisi rakentaa uima-altaan perheen riemuksi.

Uima-altaan osalta olennaisinta on tietysti, että se on vesitiivis, sillä vuotava uima-allas tuhlaa sekä huomattavasti vettä, että aiheuttaa myöskin takuuvarmoja ongelmia talon rakenteille.

Uima-altaan korjaus tai kunnostus

Uima-altaan korjauksessa vaihdetaan tyypillisesti laatoitukset uima-altaasta ja muusta uima-allastilasta sekä asennetaan uudet asianmukaiset vesieristeet, joilla varmistetaan ettei vesi pääse rakenteisiin. Käytettävät vesieristemateriaalit riippuvat siitä onko uima-allas sisä vai ulkotiloissa koska näihin kohdistuu erilaisia rasituksia.

Mikäli uima-allas on kosteusvaurioitunut niin voidaan uima-altaan betonirakenteita joutua myös kuivattamaan tai paikkailemaan näissä olennaista on että myös korjaukset tehdään vesitiivistä betonista, niin kuin alkuperäinenkin uima-allas on tehty jotta rakenne pysyy vesitiiviinä myös jatkossa. Sisätiloissa oleva vuotava allas aiheuttaa tyypillisesti ongelmia etenkin kellarikerroksen lattia- ja seinäpintoihin, kun vuotava vesi jää muhimaan talon alle.

Uima-allaslaitteet on usein myös syytä vähintäänkin tarkastaa kunnostuksen yhteydessä ja usein nekin ovat jo siinä vaiheessa elinkaartaan, että ne on parempi vaihtaa samalla kertaa jotta vältytään uudelta korjauskäynniltä uima-allaslaitteiden osalta.

Mikäli uima-altaasi on aiheuttanut ongelmia niin sivuitamme löytyy lisätietoa myös homevauriokorjauksista ja vesivahinkokorjauksista.

Uima-altaan rakennus sisälle

Uima-altaalle hyviä paikkoja sisällä on lähinnä kellarikerrokset, koska uima-allas on niin raskas rakenne, että muutoin on hyvin vaikeaa saada riittävää kantavuutta sille ilman massiivisia tukirakenteita. Tyypillisesti uima-altaat upotetaan kellarikerroksessa 1,5 – 2 metriä syvemmälle kuin muu kellarikerros jolloin veden pinta saadaan lähelle itse kellarikerroksen lattiapintaa.

Kun riittävän syvä ja mitoiltaan sopiva kuoppa on saatu kaivettu niin itse uima-altaan seinät ja lattiat voidaan tehdä joko vesitiivistä betonista tai lasikuidusta, jonka jälkeen tehdään normaalit laatoitukset pintaan ja viimeistellään uima-allas osasto muutoin samalla tapaa kuin kylpyhuoneetkin, eli vesieristämällä kaikki laatoitettavat pinnat ja laatoittamalla sekä asentamalla lattialämmitykset ym. tarpeelliset asiat sinun haluamasi uima-allasosaston aikaan saamiseksi.

Lisätietoa kellarikerroksen kaivamisesta ja muusta kellariremontointiin liittyvästä löydät kellariremonttiosiosta.

Uima-altaan rakennus sisätiloihin vaatii aina myös rakennusluvan, jonka edellytyksenä on rakennesuunnitelma uima-altaasta ja LVI-suunnitelma uima-altaan vesi- ja viemäriputkista sekä näiden töiden asianmukainen valvonta, johon tarvitaa vastaava työnjohtaja ja kvv-työnjohtaja. Meiltä saat koko uima-altaan tarvittaessa “avaimet käteen” periaatteella suunnittelusta toteutukseen.

Uima-altaan rakennus ulos

Uima-altaan rakennus ulos on hieman helpompi operaatio, koska tällöin kuoppa voidaan kaivaa helposti kaivinkoneella, jonka jälkeen runko tehdään joko vesitiiviistä betonista tai lasikuidusta, jonka jälkeen asennetaan uima-allaslaitteet ja muu tarpeellinen uima-altaan viimeistelemiseksi.

Uima-altaan rakennus ulkotiloihin vaatii tyypillisesti toimenpideluvan, koska uima-allas on kiinteä ulkorakenne, jolloin siitä pitää toimittaa rakennusvalvontaan arkkitehti- ja muut tarvittavat piirrustukset.

Uima-altaan vesi

Uima-allas käyttää massiivisia määriä vettä, joten on olennaista myös, että uima-altaalle tulee riittävästi vettä ja sieltä johtaa riittävät viemäröinnit pois, jotta allas saadaan tarvittaessa tyhjennettyä. Usein uima-altaan kunnostuksen yhteydessä on hyvä uusia myös uima-altaan vesi- ja viemäröintiputket, jotta niitä ei tarvitse esimerkiksi putkiremontin yhteydessä alkaa uudestaan uusimaan ja näin ollen purkaa koko allasta uusimisen tieltä.

Uutta allasta rakentaessa taas on olennaista varmistaa, että talon vesiputkisto riittää uima-altaan massiiviselle veden tarpeelle ja viemäröinti saadaan toteutettua asianmukaisesti niin, että suuretkaan poistuvat vesimäärät eivät aiheuta ongelmia.

Lisää tietoa aiheesta saat kylpyhuoneremonttiosiosta.

Uima-altaan korjaus tai uuden uima-altaan rakennus käyntiin sinun luonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.