Vesieristys

Vesieristyksen tehtävä on estää veden pääsy rakenteisiin, se toteutetaan tavallisesti levittämällä vesieristysainetta telalla kylpyhuonelaattojen alle seinä- ja lattiapintoihin riittävän paksuna kerroksena. Vesierityksen voi toteuttaa myös veden pitävillä rakennuslevyillä, jolloin vain saumat tarvitsee tiivistää vesieritysaineella.  Telalla levitettäessä vesieristysainetta levitetään kahdesti riittävän paksuuden saamiseksi. Kylpyhuoneen vesieristystyöt kestää tavallisesti yhdestä kahteen työpäivään.

Vesieristyksen laadunvarmistus

Vesieristyksen riittävyys varmistetaan ottamalla valmiista vesieristyksestä koepalat, jotka toimitetaan VTT:lle hyväksyttäviksi, jossa varmistetaan että vesieristys täyttää vesieristykselle asetetut tiiveysvaatimukset. Vasta VTT:n hyväksynnän jälkeen on vakuutusyhtiö korvausvelvollinen mikäli  vesieristyksistä huolimatta tapahtuu vesivahinko.

Vesieristyksen tekijä

Meillä jokaisen kylpyhuoneremontin tekee VTT vesieristyssertifikaatin ja riittävän vesieristys kokemuksen saanut asentaja, jolla minimoimme mahdolliset kosteusvahingon riskit sekä varmistamme että vakuutusturvasi on nyt ja tulevaisuudessa kunnossa.

Onko vesieristys pakollinen?

Vesieristys on uusien rakennusmääräysten mukainen pakollinen kaikissa märkätiloissa, eli kylpyhuoneessa ja sen yhteydessä mahdolllisesti olevassa saunassa. Tämän takia kylpyhuoneremontin yhteydessä tehdään aina verieristykset. Talonyhtiöt vaativat myös etukäteen jo tietoonsa vesieristyksen tekijän tiedot, jotka annamme muun remonttisuunnitelman yhteydessä.

Ei märät wc-tilat

Mikäli tila ei ole kosteatila elikkä siellä ei ole suihkua niin vesieristettä ei ole pakko asentaa tällöin voidaan jättää joko koko vesieristys pois tai sivellä seinä- ja lattiapinnalle pelkkä kosteuseristys, estämään lattialle mahdollisesti roiskuvan veden pääsy rakenteisiin.

Vesivahingot kylpyhuoneissa

Suurin osa kylpyhuoneiden kosteusvahingoista aiheutuu puutteellisista ja puuttuvista vesieristeistä, ennen vuotta 2000 rakennetuissa taloissa vesieristeet eivät olleet pakolliset ja täten ne puuttuvatkin näistä yleensä. Näissä taloissa kosteusvahingon riski on suuri, koska sen lisäksi että vesieristyset puuttuvat on näin vanhoissa taloissa jo kylpyhuoneen pintamateriaalitkin jo vanhoja ja monesti halkeilleet esimerkiksi saumoista.

Toinen yleinen vesivahingon aiheuttaja kylpyhuoneessa on lattiakaivo, lattiakaivon tulisi liittyä saumattomasti vesieristykseen ja olla tiivistyksiltään kunnossa, koska muutoin on riski, että lattiakaivo vuotaa lattiarakenteisiin kastellen pahimmillaan koko lattiarakenteen ja alakerran.

Kolmas yleinen vesivahingon aiheuttaja on eri vesikalusteiden liitokset, joista erityisesti suihkun sekoittajan ja pesukoneen liitokset ovat riskialttiita, koska putket tulevat monesti seinän sisällä, jolloin vuotovedet voivat valua seinän sisälle piiloon.

Lue lisää kylpyhuoneen vesivahingoista tästä.

Kosteusmittaukset kylpyhuoneremontissa

Teemme kosteusmittauksia sekä pintamittareilla, että rakenteiden sisältä sekä kuivatamme tarvittaessa rakenteet ja puramme vaurioituneet rakenteet ennen uuden kylpyhuoneen rakennusta. Mikäli epäilet, että kylpyhuoneessasi on kosteusvaurioita ilmoita siitä jo suunnittelukäyntiä tilatessasi niin teemme pintakosteusmittarilla alustavat mittaukset. Mittauksia voidaan tehdä myös esim. purkutöiden jälkeen, jolloin saa vielä paremman kuvan siitä missä ja kuinka paljon kosteutta on imeytynyt rakenteisiin.

Lisää kylpyhuoneremontti tietoa?

Suunnittelu Toteutus
Kylpyhuoneremontin suunnittelu Purkutyöt kylpyhuoneremontissa
Kodinhoitohuoneremontti Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa
Peltikylpyhuoneen remontti Putkityöt kylpyhuoneremontissa
Vessaremontti Kylpyhuoneen Vesieristys
Kylpyhuoneen laajennus Kylpyhuoneen laatoitus
Kylpyhuoneen rakentaminen Kalusteiden asennus
Loppusiivous