Betonilattia

Betonilattialla voidaan luoda kotiisi katseet keräävä lattia, vaikka olohuoneeseen tai takkahuoneeseen. Toinen yleinen paikka betonilattioille on autotallit ja kellarit, missä moni arvostaa kestävää betonilattiapintaa.

Betonilattian värivaihtoehdot

Betonilattia voidaan toteuttaa minkä värisenä tahansa, lisäämällä betonin sekaan haluttuja väripigmenttejä, tällöin värjätty betonilattia tavallisesti hiotaan ja lakataan lopuksi, jotta saadaan tasainen ja likaa hylkivä lattiapinta.

Toinen tapa saada väriä betonilattiaan on lattian maalaus, tällöin betonilattian valamisen jälkeen pinta maalataan halutun värikseksi ja lakataan, jotta pinnasta saadaan kestävä ja pitkäikäinen.

Betonilattian pinnoitus

Asuintiloihin jäävät betonilattiat on aina pinnoitettava esimerkiksi lakkaamalla, jotta betonilattiasta ei irtoaisi hengitysilmaan epäpuhtauksia eikä toisaalta taas betonilattian huokosiin tarttuisi lika.

Betonilattian valaminen

Riippuen betonilattian koosta ja paikasta, johon betonilattia toteutetaan, tehdään betonilattia joko valamalla paikan päällä säkkibetonista tai tuomalla betoniautolla valmiiksi sekoitettu betoni paikan päälle, josta se pumpataan haluttuun paikkaan sekä tasoitetaan.

Betonilattian valaminen kestää tavallisesti muutamia tunteja, minkä jälkeen pinta tasoitetaan sekä riippuen kuinka tasainen pinnasta halutaan tehdään mahdollisesti erillinen pintatasoitus.

Betonilattian kuivuminen kestää viikon per cm, ja kuivumisen aikana tulisi tilan olla vähintäänkin plussan puolella, mutta mieluiten huoneen lämpöinenkin. Autotallien osalta tämä tarkoittaa usein talvisaikaan sitä, että tuomme paikan päälle kuivumista nopeuttamaan lämmittimiä.

Betonilattia kerrostaloon

Myös kerrostaloasuntoihin on mahdollista saada betonilattia, tällöin tavallisesti vanha lattiamateriaali puretaan ja valetaan vain ohut kerros betonilattiaa, jotta lattian korkeus ei nousisi, mikä aiheuttaa vain lisäongelmia esimerkiksi ovien korkeuksien kanssa. Myös tällöin on mahdollista saada mikä tahansa värivaihtoehto lattiaan ja lakata tai maalata valmis pinta.

Vanhan betonilattian kunnostus tai uusiminen

Vanhan betonilattian kunnostustapa riippuu siitä mitenkä paljon se on kärsinyt. Jos siinä on vain halkeamia riittää monesti pelkkä uudelleen pinnoituskin esim. lakkaamalla tai maalaamalla. Jos vanha betonilattia taas on jo selkeästi vaurioitunut halkeilemalla tai painumin on paras kunnostusmuoto sen purkaminen piikkaamalla ja uuden betonilattian valaminen. Kartoitamme tarvittaessa mikä on paras ratkaisu sinun vanhan betonilattiasi kunnostamiseksi uuden veroiseksi.

Mitä sinun pintaremonttiisi voisi kuulua?

Väliseinätyöt Katon tai seinien panelointi
Sisäovien vaihto Parkettilattian asennus
Seinien maalaus Laminaattilattian asennus
Seinien tapetointi Laattalattia
Sisäkaton maalaus Betonilattia
Portaiden kunnostus Parkettilattian hionta ja lakkaus

Betonilattia sinun kotiisi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa.