Laminaatin asennus

Laminaatti on kestävä ja pitkäikäinen ratkaisu lattiamateriaaliksi. Nykyisiä laminaattilattioita ei moni edes erota parketista, muuta kuin hinnasta.

Laminaattilattian asennus

Laminaattilattian asennus on helpointa ja nopeinta silloin jos sinulla on joko vanha parketti/laminaattilattia, joka puretaan vain alta tai muovimatto, jonka päälle asennetaan laminaattilattia. Tällöin koko huoneistonkin osalta lattian asennus kestää 1-2 päivää listoituksineen. Tämän takia lattiamateriaalin vaihto on myös helppo ja kohtuu edulllinen tapa muokata huomattavasti asunnon ulkonäköä.

Laminaattilattian asennus epätasaisille lattiapinnoille

Mikäli vanha lattiapintasi on epätasainen, kuten vanha lautalattia tai muutoin vain kärsinyt aikojen saatossa. On laminaatin asennus hieman työläämpää, koska joudumme tällöin tasoittamaan lattian pinnan ensin. Betoni- ja kivirakenteisissa taloissa tämä tarkoittaa käytännössä tasoitteen levitystä koko lattia-alalle tai kolojen paikkausta riippuen tarpeesta. Ja puurakenteisissa taloissa lattian suoritusta erilaisin rakenneratkaisuin. Kuitenkaan vielä ei ole tullut lattiaa vastaan, jota ei saataisi suoraan niin halutessa.

Laminaattilattia vai parkettilattia?

Molemmilla lattiatyypeillä on omat kannattajansa, yleisesti ottaen voidaan sanoa että laminaattilattia on kovempi kuin parkettilattia ja kestää näin ollen paremmin kulutusta.

Esimerkiksi lapsiperheissä joissa tulee paljon hiekkaa sisään lattioille on laminaatti monesti parempi vaihtoehto, koska se ei naarmunnu läheskään niin helposti. Toinen vaihtoehto kovaan kulutukseen on kovista puulajeista tehdyt parkettilattiat.

Toinen huomionarvoienn seikka on veden kestävyys, laminaattilattia kestää huomattavasti paremmin sille kaatunutta vettä toisin kuin parketti, joka elävänä materiaalina alkaa nopeasti paisua joutuessaan veden kanssa kosketuksiin. Tämän takia laminaatti on armollisempi käyttäjälleen kuin parketti.

Parketti taas on hieman miellyttävämpi, pehmeämpi ja lämpimämmän tuntuinen jalan alla kuin laminaattilattia. Monet pitävätkin tästä syystä parketista. Tietysti lattialämmityksellä voidaan osittain tasoittaa tilannetta, koska lattialämmitetty laminaattilattiakin tuntuu miellyttävän lämpimältä jalkapohjassa.

Loppujen lopuksi valinta parketin ja laminaattilattian välillä on kuitenkin makuasia.

Lue tästä lisää parkettilattian asennuksesta, jos se onkin sittenkin enemmän sinun makuusi.

Mitä muuta sinun pintaremonttiisi voisi kuulua?

Väliseinätyöt Katon tai seinien panelointi
Sisäovien vaihto Parkettilattian asennus
Seinien maalaus Laminaattilattian asennus
Seinien tapetointi Laattalattia
Sisäkaton maalaus Betonilattia
Portaiden kunnostus Parkettilattian hionta ja lakkaus

Laminaattilattiat kotiisi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa.