Parkettilattian hionta ja lakkaus

Jos vanha parkettisi miellyttää edelleen silmääsi ei sitä ole yleensä mitään järkeä vaihtaa vaan tällöin sen hiominen ja lakkaus uuden veroiseksi on taloudellisin ja järkevin vaihtoehto.

Vanhan parketin voi hioa 2-3 kertaa ennen kuin se on vaihto kunnossa. Parketin pitämiseksi hyvänä tulisi se hioa noin 10-15 vuoden välein riippuen kuinka kulunut se on.

Parketin hionta

Parketin hionnasta aiheutuu jossain määrin pölyä, vaikka käytämmekin pölyä kerääviä hiontalaitteita, tämän takia suojaammekin aina sinun huonekalusi parketin hionnan ajaksi. Hionnan ja lakkauksen valmistuttua siivoamme tietysti kaikki jälkemme pois.

Parkettityyppejä on erilaisia kuten massiivipuu parketti, jonka paksuus on 8-22mm ja lautaparketit, joissa on pinnassa 3-4mm viilupinta sekä mosaiikkiparketit, me hiomme luonnollisesti näitä kaikkia.

Jos parketistasi on kuitenkin jo lohkeillut palasia suosittelemme sinulle uuden parketin ostoa ja asennusta, muutoin parketti on yleensä hiottavissa.

Parketin lakkaus

Hionnan jälkeen parketti tulee lakata, jotta se myös kestää kulutusta. Lakkaamme aina parketit 6-kertaan parhaan kulutuskestävyyden saavuttamiseksi. Lakkauksen kesto on tyypillisesti 1-2 päivää riippuen kuinka pitkän päivän teemme ja lakkausten välillä lakattavalla parketilla ei voi kävellä. Sekä hionnasta aiheutuvan pölyn, että lakkauksen aikaisten hajujen sekä käyttökiellon takia teemme parkettihionnat ja lakkaukset mieluiten silloin kun sinä et ole kotona. Lakkauksien jälkeen asunto tulee tuulettaa hyvin.

Vanhan lautalattian kunnostus

Monet haluavat kunnostaa etenkin Helsingin keskusta-alueen asunnoissa tyypillisiä vanhoja lautalattioita. Näistä osa on ollut vuosikymmeniäkin erilaisten muovimattojen ja laminaattien alla piilossa ja osa taas on ollut jatkuvassakin käytössä. Lautalattian kunnostuksessa olennaisinta on tietää millaisessa kunnossa lautalattia on. Jos lautalattia on erittäin huonokuntoinen niin usein sitä ei ole enää mahdollista hioa ja lakata tai maalata. Tällöin jos halutaan silti säilyttää lautalattia niin pitäisi ainakin vahingoittuneet alueet uusia tai mahdollisesti uusia koko laudoitus.

Mitä muuta sinun pintaremonttiisi voisi kuulua?

Väliseinätyöt Katon tai seinien panelointi
Sisäovien vaihto Parkettilattian asennus
Seinien maalaus Laminaattilattian asennus
Seinien tapetointi Laattalattia
Sisäkaton maalaus Betonilattia
Portaiden kunnostus Parkettilattian hionta ja lakkaus