Sisäkaton maalaus

Alkaako vanha katto olemaan likainen? Katon puhdistus hoituu parhaiten maalaamalla se.

Me maalaamme ammattitaidolla niin röpelöiset, tasaiset kuin kaikki muutkin asuntojen katot.

Vanhan kattomaalin tutkiminen

Maaleissa on eroja ja niiden kanssa tulee olla tarkkana jos haluaa, että maalauksen lopputuloksesta tulee siisti ja kestävä. Tämän takia vanha maalin laatu tuleekin tutkia.

Tutkiminen tapaahtuu seuraavasti: pyyhi kostealla sienellä huomaamattomasta paikasta kattoa jos katosta irtoaa maalia se on vesiohenteisella maalilla maalattu muutoin se on luultavasti lateksimaalilla maalattu. Vesiohenteisen maalin päälle maalataan vesiohenteisella ja lateksimaalin päälle lateksilla. HUOM jos katto on röpelötasoitettu maalataan se aina liuotinohenteisella maalilla.

Tutkimme aina vanhojen seiniesi maalilaadut suunnittelukäynnillä, myös vaikka pyytäisit tarjouspyyntöä maalauksesta varmistamme silti ennen maalaustöiden aloitusta, että valittu maali soveltuu vanhalle maalipinnallesi.

Katon maalauksen vaiheet

Katon maalaus alkaa aina huoneen tyhjennyksellä tai huonekalujen suojauksella sekä lattiapintojen suojauksella, koska kattoa maalatessa maalia aina hieman roiskuu ja haluamme varmistaa, ettei sinun huonekalusi tai lattiasi kärsi maalitahroista.

Suojauksen jälkeen tasoitetaan mahdolliset halkeamat, tämän jälkeen maalaus kannattaa yleensä suorittaa kahteen kertaan parhaan lopputuloksen saamiseksi. Lisäksi parhaan lopputuloksen saamiseksi olisi maalaus suunnan hyvä olla valon suuntaan eli käytännössä ikkunaan päin.

Maalausjärjestys huoneessa

Jos huoneistossa tehdään enemmänkin maalaustöitä on järkevä maalausjärjestys edetä katosta kohti lattiaa, koska maali kuitenkin roiskuu kattoa maalatessa alaspäin. Samalla kun maalaa katon on tämän takia myös hyvä hoitaa myös seinien maalaus kuntoon samalla kertaa, koska pelkän katon maalaus on haasteellista ja monesti hieman turhaakin jos samaan aikaan seinät ovat täynnä epätasaisuuksia ja naarmuja sekä niissä on kulunut maalipinta tai repeytyneet tapetit.

Mitä muuta sinun pintaremonttiisi voisi kuulua?

Väliseinätyöt Katon tai seinien panelointi
Sisäovien vaihto Parkettilattian asennus
Seinien maalaus Laminaattilattian asennus
Seinien tapetointi Laattalattia
Sisäkaton maalaus Betonilattia
Portaiden kunnostus Parkettilattian hionta ja lakkaus