Putkiremontti

Toteutamme putkiremonteista niin käyttövesiputket, viemäriputken kuin ilmanvaihtoputketkin. Koska on sinun putkiremonttisi aika? Hyvä vastaus tähän on, että putkiremontti on parasta tehdä silloin kuin mitään ei ole vielä sattunut. Tämä on ehkä paras yksittäinen neuvo putkiremonttia suunnittelevalle, sillä yksikin vuotanut vesiputki voi aiheuttaa kymmenien tuhansien eurojen vahingot, jolloin viivyttelylle tulee melkoinen hintalappu.

Sopiva ajankohta putkiremontille

Usein putkiremontille annetaan ajallisia ohjeita perustuen putkien käyttöikään tällä perusteella käyttövesiputkien elinikä on noin 40-60 vuotta, eli tällä hetkellä kovin korjausbuumi on 1960-1970-luvun taloissa. Usein kuitenkin putkiremontin järkevä toteutusajankohta on kuitenkin esimerkiksi kylpyhuoneremontin yhteydessä, jolloin saadaan pienehköllä lisäpanostuksella uusittua myös putkisto kylpyhuoneen osalta, eikä uutta kylpyhuonetta tarvitse olla putkiremontin takia purkamassa parin vuoden päästä.

Erityisesti pientaloasukkailla on mahdollisuus hallita oman putkiremonttinsa toteuttamista johonkin muun rakennuksen kunnon kannalta järkevään remonttiajankohtaan. Omakotitaloissa putkiremontti on parasta toteuttaa yhdessä esim. kylpyhuoneremontin kanssa tai jonkin muun laajemman remontin yhteydessä, jossa joka tapauksessa avataan rakenteita, jolloin putkien vaihto on vain pieni lisäkustannuserä remontin kokonaisukustannuksiin, mutta tuo rakennuksen putkistolle 50 vuotta lisää elinaikaa. Myöskin paritaloissa ja rivitaloissa asuvien putken on usein järkevintä remontoida juuri tällä tavoin, koska pientalon putkisto on kohtuullisen yksinkertainen ja kaikki asuntosi putket on vaihdettavissa oman remonttisi yhteydessä. Jolloin kun talonyhtiö aloittaa putkiremontin saat itse vapautuksen tai alennuksen putkiremontin hinnasta riippuen jääkö asuntosi osalle mitään töitä putkiremontin osalta.

Putkiremontin toteutus

Putkiremontissa on kaksi vaihtoehtoa käyttövesiputkien remontointi ja käyttövesi- ja viemäriputkien remontointi. Valinta näiden kahden välillä riippuu ensisijaisesti viemärien kunnosta, koska käyttövesiputkistot ovat tyypillisesti ensimmäisenä hajoava osa, joten ne on joka tapauksessa uusittava.

Me toteutamme putkiremontteja perinteisellä menetelmällä, eli uusimme putket kokonaisuudessaan sen sijaan, että vanhoja putkia pinnoitettaisiin tai sukitettaisiin sisältä päin. Usein tämä on järkevä menetelmä, koska myös kylpyhuone- ja saunatilat kaipaavat uusimista ja tehtäessä näille remontit samalla kertaa saadaan samoilla purkutöillä sekä purettua vanhat kylpyhuone- ja saunatilat sekä putkistot, jolloin putkistoremontin kustannukseksi jää vain uusien putkivetojen vaatimat työt. Samalla varmistutaan myös, että märkätilojesi vesieristykset tulevat kuntoon ja putkistot ovat varmasti kunnossa seuraavat 50 vuotta.

Jos asut omakotitalossa, lue tästä lisää omakotitalon putkiremontista

Jos asut talonyhtiössä, lue tästä miten voit toteuttaa putkiremontin oman asuntosi osalta etukäteen.

Viranomaiset asettamat vaatimukset

Putkiremontin asianmukainen toteuttaminen vaatii muutakin kuin vain intoa toteutukseen. Asialliseen putkiremonttiin kuuluu myös kunnon suunnittelu, ammattitaitoisten asentajien toteuttamat asennustyöt sekä asiantunteva valvonta. Lisäksi usein on syytä hankkia myös rakennuslupa töille, jotta myös kaupungin rakennusvirasto tietää missä mennään ja saa varmistuttua suunnittelun ja toteuttajien riittävästä pätevyydstä. Meiltä saat kaikki putkiremontissa tarvitsemasi asiat yhdestä paikasta.

Lue tästä tarkemmin mitä kaikkea putkiremonttiin vaaditaan.

Putkiremontin yhteydessä toteuttetavat remontit

Putkiremontti nivoutuu usein yhteen myös muiden talon remonttitarpeiden kanssa. Sisätiloissa usein järkeviä remonttikohteita ovat märkätilat ja keittiö, mutta näidenkin osalta voidaan tehdä myös laajempaa uudelleen järjestelyä ja esimerkiksi päätyä siirtämään kylpyhuonetta tai keittiötä, jotta asunnosta saadaan toimivampi ja modernimman näköinen, kuin aiemmin. Samoiten kuin muun huonejärjestyksen uusiminen tai esimerkiksi sähköjärjestelmän modernisointi.

Kokonaisen talon putkia remontoidessa taas ajankohtaista voi olla esimerkiksi juuri sähkö- antenni ja telejärjestelmän parantaminen samanaikaisesti, ilmanvaihtoremontti tai salaojien remontointi.

Putkiremonttia suunnitellessa on siis hyvä ottaa huomioon, että mitä mahdollisia muita remonttikohteita asunnossa tai talossa on samanaikaisesti, jolloin toteuttamalla ne samanaikaisesti saadaan usein kustannussäästöjä sekä estettyä ettei ole jatkuvasti jokin pikkuremontti menossa häiritsemässä normaalia elämää.

Lisää putkiremontti tietoa

Viranomaisvaatimukset putkiremontille
Omakotitalon putkiremontti
Osakkaan oma putkiremontti talonyhtiössä

Putkiremontti käyntiin kotonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita numeroon asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.