Omakotitalon putkiremontti

Olisiko sinunkin talosta aika vaihtaa putket? Omakotitalon omistajana on ensiarvoisen tärkeää huolehtia tärkeimmän omaisuutesi kunnosta ja pitää siis huolta myös talosi putkistosta.

Vastuu putkien kunnosta omakotitalossa

Omakotitalossa putkien kunnosta huolehtiminen on sinun vastuullasi, esimerkiksi vesivahinkotapauksissa vakuutusyhtiö voi evätä tai vähentää korvausten määrää jos katsotaan, että olet laiminlyönyt vastuusi kunnossapitoon. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi jos putkesi ovat ylittäneet jo niille annetun teknisen käyttöiän tai niissä on esiintynyt aiemminkin ongelmia, mutta et ole ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi.

Putkiremontin suunnittelu omakotitalossa

Omakotitalon omistajana sinun on järkevää huolehtia talostasi kokonaisvaltaisesti ja ennakoida suurien remonttien tarvetta kuten putkiremonttia. Sillä esimerkiksi putkiremontin yhteydessä on usein järkevää toteuttaa myös muita talon parannustöitä samanaikaisesti, koska tällöin niitä voidaan toteuttaa kustannustehokkaammin ja myös oman asumisesi haitat vähenevät kun remontintia tehdään kerralla enemmän sen sijaan että koko ajan on jokin pieni remontti käynnissä.

Putkiremontin suunnittelu onkin järkevää aloittaa pohtimalla mitä talossa tulisi korjata ja mitä remontteja kannattaa kytkeä yhteen. Usein kylpyhuoneet, saunatilat, kodinhoitohuone, vessat, keittiö yms. tilat missä on vesipisteitä on hyviä remontointikohteita samanaikaisesti  putkiremontin kanssa, mikäli ne ovat joka tapauksessa tulossa remontin kohteeksi lähitulevaisuudessa.

Valinta eri putkiremonttimenetelmien perustuu myöskin hyvin pitkälti siihen, missä kunnossa talo on tällä hetkellä. Sillä jos talosi tilat kaipaavat muutenkin kunnostusta on perinteinen menetelmä yleensä kustannustehokkain, koska kylpyhuoneita, saunaa yms. uudistaessa puretaan joka tapauksessa niin putkien vaihto ei tällöin tuota juurikaan lisätöitä, jolloin putkiremontin osuudeksi jää lähinnä putkityöt ja muut työt tehtäisiin remontissa joka tapauksessa. Sen sijaan jos talosi tilat ovat jo hyvässä kunnossa etkä kaipaa esim. kylpyhuoneremonttia niin usein järkevintä on remontoida putket pinnoittamalla tai sukittamalla jolloin ei tarvitse rikkoa mitään rakenteita.

Menetelmän valinnan jälkeen on syytä aloittaa itse remontin varsinaisen toteutuksen suunnittelu, perinteistä putkiremonttia varten tarvitset rakennusluvan kun taas kevyemmät pinnoitusremontit eivät niitä vaadi. Rakennusluvan saanti taas edellyttää uuden LVI-suunnitelman laatimista uusittavista putkista sekä toteutusta valvomaan pätevän työnjohdon. Meiltä saat perinteisen putkiremontin tarvittaessa yhtenä kokonaisuutena sisältäen tarvittavat suunnitelmat, rakennusluvan haun, työnjohdon ja itse toteutuksen. Lue lisää putkiremontille asetetuista vaatimuksista tästä.

Perinteinen putkiremontti

Me toteutamme putkiremontteja omakotitaloissa pelkästään perinteisellä tekniikalla, jossa siis vanhat putket puretaan ja niiden tilalle asennetaan uudet putket. Tämä on Suomessa käytetyin ja varmin tapa uusia putket, tällöin mahdollisissa vahinkotapauksissakin vakuutusyhtiöt korvaavat vahingot täysimääräisinä, toisin kuin pinnoitus ja sukitustekniikoiden kanssa, joissa aina täytyy arvioida, että onnistuiko remontti vai tuliko asennuksessa jokin ongelma, jonka tähden ei korvatakkaan vahinkoa.

Tyypillisesti perinteisessä putkiremontissa uusitaan sekä viemärit että käyttövesiputket, jolloin koko putkisto saadaan tuotua nykyaikaan. Mikäli viemärisi ovat vielä hyvässä kunnossa on mahdollista toteuttaa myös pelkkä käyttövesiputkien uusinta, josta lisää alempana.

Ajallisesti perinteinen putkiremontti vie omakotitalossa noin kuukauden jos omakotitalosta uusitaan kylpyhuoneet ja sauna sekä asennetaan uudet putket. Loppulliseen putkiremontin kestoon vaikuttaa vesipisteiden määrä ja remontoitavien tilojen kokonaismäärä sekä talosi materiaali, puutaloissa purkutyöt on nopeampi toteuttaa kuin kivitaloissa.

Käyttövesiremontti

Käyttövesiputkien uusinnassa ideana on tehdä vain uudet käyttövesiputket, mutta jättää viemärit ennalleen. Tällöin viemäriesi täytyy siis olla vielä hyvässä kunnossa, mutta käyttövesiputket kaipaavat jo uusimista. Käyttövesiputket uusitaan tyypillisesti pintavetoina, jolloin uudet putket saadaan asennettua juurikaan rakenteita rikkomatta. Lisäksi ne voidaan koteloida piiloon, jolloin uusituista putkista ei jää näkyville kuin kylpyhuoneiden vesikalusteille tulevat uudet kromiputket. Vanhat käyttövesiputket jätetään yleensä rakenteiden sisälle ja sinetöidään, jolloin purkamista ei käytännössä tarvitse juurikaan tehdä.

Käyttövesiputkiremontti on yleensä aikataulullisesti hyvin nopea ja omakotitalossa käyttövesiputkiremontti kestääkin yleensä vain 3-5 päivää.

Lisää putkiremontti tietoa

Viranomaisvaatimukset putkiremontille
Omakotitalon putkiremontti
Osakkaan oma putkiremontti talonyhtiössä

Putkiremontti käyntiin kotonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita numeroon asiakaspalvelunumeroomme  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa.