Osakkaan oma putkiremontti talonyhtiössä

Talonyhtiöissä osakkaalla on usein mahdollisuus toteuttaa putkiremontti oman asuntonsa osalta myös ennen talonyhtiöön tulevaa kokonaisvaltaisempaa putkiremonttia. Usein tämä on perusteltua, mikäli osakas on teettämässä remonttia asunnossaan, mutta on kuitenkin tiedossa, että asuntoon on tulossa jossain lähitulevaisuudessa (1-10 vuoden sisällä) putkiremontti. Tällöin toteutamme siis putkien uusinnan huoneiston osalta ja liitämme uudet putket talonyhtiön vanhoihin vesijohto- ja viemäriputkiin, jolloin putkiremontin koittaessa asunnon sisällä ei tarvitse enää tehdä remonttitöitä vaan putkiremontti jää etukäteen remontoidun asunnon kohdalta siihen, että taloyhtiön asuntojen omia putkistoja yhdistävät yhteisputket uusitaan. Alla tästä hieman tarkemmin.

Osakkaan oma putkiremontti rivi- tai paritalossa

Pientaloissa putkiremontteja on kahden tyyppisiä, käyttövesiremontteja sekä viemäriputkiremontteja. Käyttövesiputkien osalta yksinkertaisin vaihtoehto on vetää vain uudet käyttövesiputket pintavetoina vesipisteille. Tällöin remontin kokonaiskesto on vain noin 3-5 päivää ja vanhat käyttövesiputket vaan sinetöidään pois käytöstä.

Mikäli tehdään raskaampi remontti ja uusitaan sekä käyttövesiputket- että viemärit niin tällöin remontti alkaa purkutöillä. Käyttövesi- ja viemäriputket menevät tavallisesti kylpyhuoneisiin, saunaan, keittiöön, kodinhoitohuoneeseen sekä mahdolliseen ulkovesipisteeseen. Näiden luokse johtavien vesi- ja viemäriputkien vaihtamiseksi tulee purkaa siis tältä osuudelta pintamateriaalit. Usein kaikki nämä vesipisteet on kuitenki sijoitettu suhteellisen lähelle toisiaan, esim. seinän molemmin puolin ovat keittiö ja kylpyhuone tai kylpyhuone ja keittiö ovat päällekkäin eri kerroksissa. Näin purkutöiden osuus jää kuitenkin kohtuullisen pieneksi. Lopputuloksena on kuitenkin yleensä ainakin uudistetut kylpyhuone-, sauna ja vessatilat. Samalla saadaan päivitettyä myös vesieristykset asianmukaisiksi. Vesieristykset ovatkin yksi toinen tärkeä syy, miksi tehdä täydellinen putkiremontti, koska ennen 2000 vuotta valmistuneissa kylpyhuoneissa vesieristyksiä ei ole ollenkaan.

Osakkaan oma putkiremontti kerrostalossa

Kerrostaloissa >on myöskin osakkaan mahdollista jo ennen talonyhtiön putkremonttia tehdä oman asuntonsa osalta putkiremontti. Koska kerrostaloissa putkisto koostuu rappukohtaisista nousuputkista, jotka alkavat talon kellarista ja jatkuvat ylimpään kerrokseen asti. Tästä taas haarautuu jokaiseen asuntoon omat vesi- ja viemäriputkensa. Näin ollen jos uusitaan tämä asuntoon haarautuva osuus niin putkiremontin koittaessa oman asuntosi osuudeksi jää vain nousuputkien uusinta. Tällöin saat siis sekä alennusta putkiremontin hinnasta, että säästyt osalta remontin aiheuttamista haitoista, koska sinun asuntosi sisällä ei tarvitse tehdä remonttitöitä siinä vaiheessa.

Kerrostaloasukkaan kannalta järkevä ajankohta miettiä oman putkiremontin toteutusta on jonkin isomman remontin yhteydessä esim. koko huoneiston remontti tai kylpyhuoneremontti, jossa joka tapauksessa avataan rakenteita jossain määrin. Jolloin putkien vaihto voi olla taloudellisesti järkevä ratkaisu erityisesti jos tiedät, että talossasi on tulossa putkiremontti esim. 5 vuoden sisällä, jolloin olisi ikävää tehdä uusi remontti kylpyhuoneeseen ja muihin tiloihin.

Miten omaputkiremontti aluille?

Järkevintä on ottaa yhteyttä talonyhtiöön ja tiedustella heidän kantaansa siihen, että remontoit jo etukäteen omasta asunnostasi putkistot. Heillä on luultavasti myös jotain vaatimuksia uusien vesi- ja viemäriputkistojen suhteen ja etenkin töiden toteutuksen, suunnittelun ja valvonnan suhteen

Lisää putkiremontti tietoa

Viranomaisvaatimukset putkiremontille
Omakotitalon putkiremontti
Osakkaan oma putkiremontti talonyhtiössä

Putkiremontti käyntiin kotonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita numeroon asiakaspalvelunumeroomme  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa.