Viranomaisvaatimukset putkiremontille

Putkiremontti on epäilemättä yksi suurimmista remonteista mitä taloosi tulee ja samalla se on myös remontti, joka tarvitsee rakennusluvan. Rakennuslupia myöntää kaupunkisi rakennusvalvontavirasto alempana tarkemmin mitä rakennusluvan myöntäminen edellyttää.

Mitä rakennuslupa putkiremontille edellyttää?

Putkiremontille asetetut vaatimukset rakennusvalvontaviranomaisilta ovat samanlaiset kuin muillekkin rakennustöille eli työt pitää olla asianmukaisesti suunniteltu ja toteutusvaiheessa niille tulee olla pätevä vastaava työnjohtaja, joka on viime kädessä vastuussa asianmukaisesti ja suunnitelmien mukaisesti toteutuksesta.

Putkiremontin tapauksessa olennaisinta on tietysti suunnitelma uusittavista putkistoista LVI-suunnitelma, jonka voi tehdä pätevä LVI-suunnittelija. Mikäli remontin yhteydessä muokataan myös jotain rakenteita on muokattavasti rakenteista syytä tehdä myös rakennesuunnitelma, josta selviää muokattavat rakenteet sekä arkkitehtisuunnitelma esimerkiksi mahdollista huonetilojen muutoksista, kuten kylpyhuoneen laajennuksesta tai muusta vastaavasta märkätilojen laajennuksesta. Näitä suunnitelmia voivat tehdä pätevät rakennesuunnittelijat sekä arkkitehdit.

Kun suunnitelmat sitten on saatu valmiiksi seuraavaksi tulee hakea rakennuslupaa rakennusvalvonnasta saatavalla kaavakkeella. Mikäli asut talonyhtiössä ja olet remontoimassa putkistoja vain oman huoneistosi osalta tarvitset myös talonyhtiöltä luvan hankkeellesi, koska talonyhtiön tulee hakea rakennuslupaa puolestasi.

Rakennusluvan edellyttämä valvonta

Rakennusluvan myöntämisen edellytyksenä on aina, että tehtävät työt myös johtaa ja valvoo pätevä työnjohtaja. Putkiremonttien tapauksessa olennaisinta on KVV-työnjohtaja, joka on siis käyttövesi- ja viemärityönjohtaja, joka valvoo putkitöiden suunnitelmien mukaisuutta ja laatua. Töiden loputtua hän täyttää asiaan kuuluvat valvontalomakkeet ja lähettää ne rakennusvalvontaan, jolloin vasta putkiremontti varsinaisesti on saatu suoritettua loppuun.

Mikäli remontissa on myös rakenteisiin liittyviä rakennustöitä tulee hankkeella olla lisäksi myös vastaava työnjohtaja, joka valvoo rakennustöiden oikeellisuutta ja vastaa tällöin myös koko projektista.

Putkiremonttiin vaadittavat asiat lyhyesti

  • LVI-suunnitelma (pakollinen)
  • KVV-työnjohtaja (pakollinen)
  • Rakennuslupa (pakollinen)
  • Rakennesuunnitelmat
  • Arkkitehtisuunnitelmat
  • Vastaava työnjohtaja

Putkiremontti “avaimet käteen”

Me toteutamme mieluiten koko putkiremonttisi “avaimet käteen” menetelmällä niin, että vastaamme sekä suunnittelusta, että toteutuksesta, jolloin koko remontti saadaan toteutettua saumattomasti ja sinulla on vain yksi kumppani, jonka kanssa toimia. Tällöin pääset itse kaikista helpoimmalla töissä ja voit olla varma että toteutuksessa ei tule ongelmia suunnittelijoiden ja toteuttajien välisten väärin ymmärrysten takia.

Lisää putkiremontti tietoa

Viranomaisvaatimukset putkiremontille
Omakotitalon putkiremontti
Osakkaan oma putkiremontti talonyhtiössä

Putkiremontti käyntiin kotonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita numeroon asiakaspalvelunumeroomme  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa.