Sähköremontti

Sähköjärjestelmä on usein poissa mielestä, mutta joskus sillekkin on tehtävä jotain.

Sähköjärjestelmä vanhenee siinä missä muutkin rakenteet, vaikka se ei samanlailla kulukkaan kuin muut, mutta teholtaan riittämätön sähköjärjestelmä tulee ajan myötä vaaralliseksi ja tuottaa myös monia käytännön ongelmia kun sähköt eivät riitäkkään asunnosasi kaikille laitteille, tai pistorasioita on liian vähän.

Sähköjärjestelmän rakenne

Sähkökeskus on sähköjärjestelmän keskipiste, siinä on sulakkeet eri tiloille ja tarpeille, kuten valaistukselle, kylpyhuoneelle, makuuhuoneille, keittiölle yms. Sulakkeet taas määrittelevät kunkin sähköpiirin suurimman kulutuksen määrän. Sähkökeskuksessa on lisäksi pääsulakkeet mitkä määrittelevät kuinka suuri on kokonaissähköenergian määrä minkä voit yhteensä kuluttaa kerralla.

Ihmisten mielissä sähköjärjestelmään liittyy lisäksi myös antenni, – tietoliikenne-, ja telekaapeloinnit, joidenka tekniikka on myös sijoitettu usein joko sähkökeskuksen läheisyyteen tai osaksi sähkökeskusta. Vanhemmissa asunnoissa näitä on kuitenkin vähän usein yleensä vain 1-2 pistoketta esimerkiksi puhelimelle ja antennille.

Ongelmat sähköjärjestelmässä

Usein ensimmäiset esiin tulevat ongelmat on sulakkeiden tehon loppuminen kesken sekä pistorasioiden vähyys. Koko asunnon osalta ongelmana voi olla myös pääsulakkeiden koko tai sähkökeskukselle tulevan syöttökaapelin liian pieni tehonsieto, joka ilmenee syöttökaapelin kuumenemisena.

Usein on myös toiveissa saada tietoliikennekaapelointi huoneisiin sekä esimerkiksi koko asunnon kattava valvontajärjestelmä.

Sähköremontin toteutus

Sähköjä uusittaessa olennaisinta on päättää mihin kaivataan parannusta ja mitä talossa on aiemmin tehty. Esimerkiksi monissa kerrostaloissa on putkiremontin yhteydessä tehty nousujohtoremontti, jolloin sähkökeskus on jo uusittu, mutta siitä eteenpäin sähköjärjestelmä on jätetty entiselleen. Samoiten monissa omakotitaloissa on aikojen saatossa saatettu laajentaa sähköjärjestelmää tai uusia sitä joltain osin.

Täydellisenä toteutettuna sähköremontissa uusitaan sähkökeskus ja vedetään uudet kaapeloinnit, sekä lisätään tarvittava määrä uusia pistorasioita, tällöin koko sähköjärjestelmään saadaan asianmukaiset vikavirtasuojaukset ja maadoitetut pistorasiat. samalla kertaa on usein järkevää myös asentaa ja uusia tietoverkko,- tele,- ja antennikaapeloinnit tarvittavilta osin sekä asentaa esimerkiksi turvallisuutta parantava valvontajärjestelmä.

Mikäli ei ole tarvetta täydelliselle sähköremontille voidaan tehdä vain joitain osia kuten asentaa lisää pistorasioita, vetää tietoliikennekaapelointeja,

Muut remontit sähköremontin yhteydessä

Sähköremontti kytkeytyy usein osaksi jotain suurempaa kokonaisuutta, kuten koko huoneiston saneerausta, jolloin asennetaan esimerkiksi lattialämmitykset asuntoon, uusitaan seinäpintoja, keittiötä, kylpyhuoneita yms. Tällöin sähköremontti muodostaa luonnollisen osan koko asunnon perusparannusta.

Erityisesti jos asennetaan pistorasioita uusiin paikkoihin niin on lähes välttämätöntä aukoa joko seinärakenteita tai tehdä roiloja, jotta uudet kaapeloinnit saadaan vietyä oikeille paikoilleen, jolloin vähintään pintaremontti on yleensä tarpeen suorittaa.

Lisää sähköremontti tietoa

Asunnon muut kaapeloinnit
Kodin turvajärjestelmät
Sähköjärjestelmät eri vuosikymmenten taloissa
Sähkökeskukset, ennen ja nyt

Sähköremontti sinun kotiisi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.