Kodin turvajärjestelmät

Kaipaatko sinäkin lisää turvaa perheellesi ja itselle?

Kodin turvajärjestelmät antavat suojaa niin rikollisia,vesi- ja palovahinko kuin vikatilanteitakin vastaan.

Mitä kodin turvajärjestelmä havaitsee?

Perusominaisuudet turvajärjestelmissä ovat murtautujien havaitseminen sekä toisiinsa yhdistetyt palovaroittimet, jolloin tulen syttyessä jossain asuntosi tilassa kaikki palovaroittimet alkavat hälyyttää.

Yleisimpiä lisäominaisuuksia ovat vesivahinkoilmoittimet ja esimerkiksi lämpötilaan reagoivat anturit, jolloin esimerkiksi jos olet poissa kotoa ja lämmitys rikkoutuu niin saat ilmoituksen ennen kuin kylmä tuottaa esimerkiksi putkirikon asuntoosi.

Järjestelmän toiminta

Kodin turvajärjestelmät koostuvat aina keskusyksiköstä, jolla hallitaan järjestelmää sekä erilaisista tunnistimista. Tunnistimet antavat ilmoituksen havainnoisatan keskusyksikölle, mikä taas antaa halutunlaisen hälytyksen sinulle. Yleisimpiä ovat esimerkiksi, että murtohälytyksessä sireeni alkaa soimaan ja sinä ja vartiointiliike saatte ilmoituksen murrosta. Vesivahingossa taas esimerkiksi sinä saat ilmoituksen puhelimeesi jolloin voit tarkastaa tilanteen tai pyytää jonkun muun tarkastamaan.

Murtautujien havaitseminen

Liiketunnistimet

Liiketunnistin on perinteisin murtautujien havaitsemiskeino, järjestelmän päällä ollessa järjestelmä antaa aina valitunlaisen hälytyksen kun liiketunnistin havaitsee liikettä. Liiketunnistimet on nykyään myös niin kehittyneitä, että ne eivät esimerkiksi reagoi lemmikkieläimiin vaan hälytyksen käynnistyminen vaatii suuremman liikkujan kuten ihmisen.

Ovitunnistimet

Ovitunnistimet ovat nimensä mukaisesti oviin kiinnitettäviä tunnistimia, jotka antavat hälyytyksen jos ovi avataan järjestelmän ollessa päällä.

Ikkunatunnistimet

Ikkunatunnistimet antavat hälytyksen joko jos ikkuna avataan järjestelmän ollessa päällä tai jos ikkuna rikkoutuu.

Kameravalvonta

Kameravalvonta on kehittynein valvonnan muoto, näistä on vielä eri versioita, joista perusversiot vain tallentavat kaiken havaitsemansa liikkeen kun taas edistyneemmissä versioissa voit saada myös kuvaa itse tapahtumapaikalta joko tietokoneellesi tai puhelimeesi. Tällöin pystyt välittömästi reagoimaan tapahtumiin ja päättelemään onko kyseessä oikea hälyytys vai vain esimerkiksi lemmikin aiheuttama väärä hälyytys.

Vesivahinkojen havaitseminen

Vesivahingot aiheuttavat usein murtojakin suurempia vahinkoja, joten myös niihin varautuminen maksaa helposti itsensä takaisin. Turvajärjestelmällä voidaan varautua kodinkoneiden hajoamisiin kuten pyykinpesukone, astianpesukone ja lämminvesivaraaja. Havainnointi perustuu antureihin, jotka antavat hälyytyksen esimerkisi puhelimeesi heti kun vesivuoto alkaa.

Tulipalojen ja savun havaitseminen

Tulipalot ja savu aiheuttavat asunnoissa eniten henkilövahinkoja ja mittavia tuhoja, joten niiden havaitseminen ajoissa onkin ensiarvoisen tärkeää. Sähköremontin yhteydessä myös laki määrää, että asuntoon on asennettava sähkötoiminen paloilmoitinjärjestelmä, jossa kaikki paloilmoitimet ovat yhteydessä toisiinsa.

Tämä on myös myynnissä olevien kodin turvajärjestelmien paloilmoittimien toiminta logiikka eli kaikki ilmoittimet ovat yhteydessä toisiinsa ja hälytyksen tapahtuessa kodin turvajärjestelmä tekee halutut toimenpiteet kuten antaa äänihälytyksen ja esimerkiksi ilmoittaa puhelimeesi palosta.

Kodin turvajärjestelmien asennus ja hankinta

Teemme kodin turvajärjestelmien asennuksia muiden remonttiemme yhteydessä, yleisimmin ne uusitaan sähköremontin yhteydessä, mutta järjestelmä on mahdollista asentaa myös muulloinkin. Kartoitamme yhdessä tarpeesi järjestelmälle, jonka jälkeen hankimme ja asennamme sopivan järjestelmän sinulle, turvaamaan sinua ja perhettäsi.

Lisää sähköremontti tietoa

Asunnon muut kaapeloinnit
Kodin turvajärjestelmät
Sähköjärjestelmät eri vuosikymmenten taloissa
Sähkökeskukset, ennen ja nyt

Sähköremontti sinun kotiisi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.