Ullakkoremontti

Usein kun kaivataan lisää asuintilaa niin katseet suuntautuvat ylöspäin ullakolle. Monissa taloissa onkin ullakolla kokonaan käyttämätöntä tilaa tai tällä hetkellä puolikylmänä varastona olevaa tilaa, joka haluttaisiin saada hyötykäyttöön.

Jos sinulla taas ei ole ullakkoa niin katon korotuksella on mahdollista saada ullakkotilaa lisätilan saamiseksi kotiisi.

Ullakkotilan käyttöönotto

Ullakkotilan käyttöönotossa olennaista on, että siitä tulee virallista asuintilaa kun käyttöönotolle haetaan rakennusluvat, eli tällöin se vaatii myös rakennusoikeutta tontiltasi. Toimintakaava ullakkotilaa käyttöön otettaessa on siis ensin hakea rakennusluvat toteutukselle, jonka jälkeen yleensä tehdään lämmöneristykset ja muu remontointi.

Olennaista ulakkoa käyttöönotettaessa on myös miettiä miten järjestää niin lämmitys, ilmanvaihto kuin sähköistyskin ullakolle, sillä kaikkia näitä tarvitaan toimivan asuintilan aikaan saamiseksi.

Lue tästä lisää ullakkotilan käyttöönotosta, missä selostamme tarkemmin mitä lupia vaaditaan ja minkälainen on itse toteutus. Oli sinulla sitten käyttöullakko tai vain ullakkovaraus.

Ullakon remontointi

Ullakon remontointi ei juurikaan eroa muusta remontoinnista. Oikeastaan ainoa suurempi ero on siinä, että ullakossa pitää miettiä tarkemmin lämmöneristystä eli mihin lämmöneristeet asennetaan ja kuinka paljon, jotta tilasta saadaan tilaratkaisultaan toimiva ja samalla energiataloudellinen jos ullakosta tulee asuintilaa.

Muutoin ullakolle voidaan toteuttaa täysin samoja tiloja kuin muihinkin kerroksiin eli esimerkiksi rakentaa kylpyhuone, tehdä makuuhuoneita, aulatiloja, mitä ikinä haluatkin.

Mikäli ullakosta halutaan vain paremmin käytettävissä olevaa varastotilaa olennaista on lähinnä järjestää kulkuyhteys ullakolle ja tehdä tilasta sellainen, ettei säilytettävät tavarat vahingoitu esimerkiksi kosteuden takia.

Lue lisää ullakon remontoinnista tästä.

Kulku ullakolle?

Yksittäinen suuri ongelma ullakoiden käyttöönotossa on kunnollisen kulun järjestäminen ullakolle, sillä usein olemassa olevaa kulkua ei joko ole ollenkaan sisätiloista tai se tikapuut. Usein toimivimmat ratkaisut on joko normaalisti nousevat portaat mahdollisella tasanteella ja käännöksellä tai kierreportaat, riippuen minkälaisen porrasratkaisun alakerran tilat mahdollistavat.

Lue lisää portaiden rakentamisesta tästä.

Lisää ullakkoremontti tietoa

Ullakon remontointi
Ullakon talotekniikka
Käyttöullakon muuttaminen asuinkäyttöön
Portaat ullakolle
Ullakkoremontin rahoittaminen

Ullakkoremontti käyntiin luonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.