Ullakon remontointi

Ullakkoa remontoimalla voidaan sinne toteuttaa kymmeniä neliöitä uutta asuintilaa oli tarpeenasi sitten uudet makuuhuoneet, oleskelutilat, työtilat, varastot, kylpyhuone tai wc-tilat.

Olennaisin asia ullakolle tulevia mietittäessä on se, mitä ylipäätään tarvitaan ja mitä taas on mahdollista toteuttaa rakennusmääräysten ja tilan puitteissa.

Lämmöneristeet määrävät korkeuden

Ullakon toteutuvan huonekorkeuden määrittelee pitkälti valittu lämmöneristemateriaali. Yleisimmät käytössä olevat lämmöneristeet ovat polyuretaani ja mineraalivilla, joista polyuretaanilla päästään pienempiin eristepaksuuksiin. Näin ollen se on ullakkoremonteissa selkeästi vallitseva eristemateriaali. Lämmöneristeet tulevat katon osalta kattoristikoiden väleihin ja peittämään koko kattoristikoita, jolloin saadaan yhtenäinen ja pitävä eristekerros kattoon.

Seinien osalta täytyy ratkaista rajataanko harjakaton matalemmat osat huonetilojen ulkopuolelle esim. varastokaapeiksi, jolloin lämmöneristeet asennetaan kiinni huonetilaa rajaaviin sivuseiniin. Tällöin saadaan pienennettyä lämmitettävän pinta-alan määrää ja samalla huoneelle seinät helpottamaan esimerkiksi sisustusta.

Mitä huonetiloja ullakolle?

Makuuhuoneet

Lisämakuuhuoneet ovat yleisin ullakkotiloihin sijoitettava asuintila, näiden osalta olennaista on, että virallisessa makuuhuoneessa on aina oltava ikkuna ja sen pinta-alan on oltava vähintään 7m2. Muutoin ullakolle tulevaan makuuhuoneeseen pätevät samat asiat kuin muihinkin makuuhuoneisiin.

Lue lisää pintaremontoinnista tästä.

Aula- ja oleskelutilat

Ullakolle tuleva lisätila mahdollistaa hyvin toisen olohuoneen tekemisen esimerkiksi lasten käyttöön tai kotiteatteriksi. Aula- ja oleskelutilojen suhteen ikkunan saanti tilaan ei ole niin ehdotonta kuin makuuhuoneiden osalta. Muutoinkin näiden tilojen toteutuksen osalta vain mielikuvitus on rajana.

Kylpyhuone ja wc

Mikäli ullakolle tulee kaksi makuuhuonetta tai se on muutoin hieman isompi, niin usein sinne on järkevää sijoittaa myös joko kylpyhuone tai wc-tilat helpottamaan arkea. Näiden tilojen osalta usein järkevin sijoituspaikka on alakerran kylpy- ja wc-tilojen yläpuolella, koska tällöin vesi- ja viemäriputkien veto on kaikista yksinkertaisinta.

Lue lisää kylpyhuoneen rakentamisesta  ja wc:n rakentamisesta.

Varasto

Varastotila on yleisin ullakkotilojen käyttötarkoitus ja monet ullakot ovatkin alunperi juuri kylmiä varastotiloja. Varastotilojen osalta tulee miettiä että tehdäänkö niistä kylmiä vai lämpimiä tiloja ja mihin ne sijoitetaan. Tilankäytöllisesti parhaita ratkaisuja ovat usein harjakaton mataliin osiin sijoitetut kylmät varastotilat, jotka jättävät tällöin kaiken muun tilan hyötykäyttöön. Mikäli sinulla on suurempia varastointitarpeita voi myös normaalivarastotila ullakolla olla käyttökelpoinen ajatus.

Ullakolle tuleva talotekniikka

Rakennustöiden lisäksi ullakko kaipaa myös talotekniikkaa eli vähintään sähköjä, ilmanvaihtoa ja lämmitystä, jotta tilasta saataisiin toimivaa ja nykyvaatimustasot täyttävää asuintilaa.

Lue tästä lisää ullakon talotekniikasta.

Lisää ullakkoremontti tietoa

Ullakon remontointi
Ullakon talotekniikka
Käyttöullakon muuttaminen asuinkäyttöön
Portaat ullakolle
Ullakkoremontin rahoittaminen

Ullakkoremontti käyntiin luonasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510  niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.