Ikkunaremontin suunnittelu

Ikkunaremonttia suunniteltaessa on hyvä huomioida, että ikkunat muodostavat kokonaisuuden ilmanvaihdon ja lämmityksen kanssa. On tärkeää, että suunnitellessa otetaan huomioon myös miten uudet ikkunat vaikuttavat näihin, muutoin edessä on usein ongelmia.

Huonosti suunnitellun ikkunaremontin ongelmat

Tyypillisin ongelma ikkunaremontissa, on että talossa on koneellinen poisto-ilmanvaihto, mutta ei tuloilmanvaihtoa. Tällöin tuloilmanvaihto on hoidettu ikkunassa olevin tuuletusaukoin sekä yleensä vanhemmat ikkunat myös vetävät karmien kohdalta, joka on lisännyt tuloilman määrää vielä entisestään.

Kun ikkunat sitten on vaihdettu huolimattomasti uusiin, joista puuttuu nämä tuuletusaukot sekä eristetty kunnolla karmeistaan on tuloksena alipaineinen asunto, mihin vetää ilmaa sisään jostain kolosta mistä sitä vain saadaan.

Tällöin koko talon ilmanvaihdosta tulee täysin hallitsematon ja riskit mahdolliselle homevauriolle kasvavat huomattavasti, kun kosteata ilmaa tulee sisään paikoista, joista sen ei ole tarkoitus tulla.

Kuinka ehkäisemme ongelmat?

Tärkein tekijä meidän ikkunaremontin suunnittelussamme on vahva ammattitaito, kaikki ikkunaremonttimme suunnittelee sinun tarpeidesi mukaan rakennusfysiikkaan perehtynyt remonttisuunnittelija. Tällöin varmistamme, että uudet ikkunasi vastaavat sinun tarpeitasi eivätkä aiheuta ongelmia nyt eikä tulevaisuudessa.

Vaihtoehdot ikkunaremontissa

Ikkunaremonttiin on kaksi vaihtoehtoista tapaa, joko vanhojen kunnostus tai uusiminen.

Vanhat ikkunat voidaan kunnostaa mikäli ne eivät ole karmeiltaan vielä juurikaan lahonneet. Tällöin korjauksen vaiheet ovat vanhan maalipinnan poistaminen, mahdollisten lahojen puuosien vaihtouusiin ja uudelleen maalaus.

Vanhojen ikkunoiden kunnostus on järkevää tehdä esimerkiksi ulkoverhouksen huoltomaalauksen yhteydessä. Jolloin saadaan koko talosi ulkoverhoukselle taas kaivattuja lisävuosia lisää elinaikaa ja kustannukset pysyvät alhaisina. Tällöin myös kotitalousvähennyksen osuus on suhteellisesti suurin, koska suurin osa kustannuksista koostuu työkuluista ja materiaalikulut ovat lähinnä maalien ja paikkaustarvikkeiden suuruiset.

Vanhojen ikkunoiden uusiminen on ajankohtaista siinä vaiheessa kun vanhat ikkunat ovat jo selkeästi lahonneet tai haluat päästä eroon vedontunteesta ja parantaa talosi ulkonäköä. Työvaiheet ovat tällöin vanhojen ikkunoiden purku, uusien asennus, tarvittavat eristykset uuden ikkunan ympärille ja listoitukset sisälle sekä pellitykset ulkopuolelle.

Kuinka helpoksi asiat on tehty sinulle?

Me hoidamme kaiken alusta loppuun ikkunaremonteissa. Ikkunoita uusiessa me mittaamme vanhat ikkunasi ja hankimmet uudet ikkunat tilalle haluaminesi lisäominaisuuksineen oli ne sitten ilmanvaihtoluukkuja, sälekaihtimia tai mitä vain. Puramme vanhat ikkunasi ja hoidamme ne asianmukaisesti kierrätykseen sekä asennamme uudet tilalle. Tämän jälkeen varmistamme uusien ikkunoidesi toiminnan yhdessä sinun kanssa ja annamme työllemme 2 vuoden takuun. Lisäksi ikkunoilla on ikkunavalmistajasta riippuen 5-10 vuoden materiaalitakuu, jonka ajan me hoidamme myös takuuasiat.

Vanhoja ikkunoita kunnostaessa me hoidamme myöskin kaiken alusta loppuunselvitämme niin vanhojen maaliesi värisävyt ja maalilaadut kuin tuomme paikalle tarvittavat maalaustelineet, maalit kuin maalaritkin. Sinun osaksesi jää vain valita ehdotuksiemme pohjalta, että miten haluat ikkunasi kunnostettavan ja säilytetäänkö alkuperäinen värisävy vai olisiko muutoksen aika.