Julkisivun kuntoarvio

Omakotitalon julkisivuremontti alkaa usein vanhan julkisivun kuntoarviolla. Sen tarkein tehtävä on määrittää mitä vanhalle julkisivullesi kannattaa tehdä. Onko koko julkisivumateriaali uusimisen tarpeessa vai riittäisikö vielä kevyempi korjaus lisävuosien saamiseksi julkisivullesi?

Teemme ilmaisen suunnittelukäynnin yhteydessä silmämääräisen kuntoarvion julkisivullesi veloituksetta. Mikäli haluat tarkempaa rakenteellista kuntokartoitusta julkisivullesi hoituu se myös meiltä.

Silmämääräinen kuntoarvio

Silmämääräisen kuntoarvion tarkoituksena on selvittää millainen on julkisivusi yleiskunto.

Puuverhoilluissa omakotitaloissa tämä käsittää maalipinnan kunnon silmääräisen tarkastuksen, nykyisen maalilaadun selvityksen, mahdollisten puuverhouksen vaurioiden kartoituksen ja sadevesijärjestelmän silmämääräisen kartoituksen. Tärkeänä osana kuntoarviossa on myös sinun havaintosi vuosien varsilta julkisivustasi. Sinun kokemuksiasi ja meidän asiantuntemusta yhdistelemällä löydämme järkevän ja kustannustehokkaan ratkaisun julkisivusi korjaamiseksi.

Toinen tärkeä asia kuntoarviossa on selvittää mistä julkisivuvauriot johtuvat, usein ennen aikaisen julkisivun vaurioitumisen aiheuttaa esimerkiksi ikkunoiden vuotavat tippapellit, liian lyhyet räystäät tai huonosti toimivat sadevesijärjestelmät. Näiden kunnon selvitys on siis olennainen osa julkisivun korjausta, jotta julkisivun uudelleen vaurioituminen voidaan välttää.

Annamme samalla myös omat ehdotuksemme esimerkiksi samanaikaisen energiaremontoinnin osalta. Sillä usein jos päädytään uusimaan koko julkisivu on järkevää tehdä myös lisälämmöneristystä ja muita lämmitysenergian tarvetta pienentäviä remontteja kustannustehokkaasti samalla kertaa.

Rapatuissa omakotitaloissa kuntoarvion tärkein tehtävä on selvittää missä kunnossa vanha rappaus on, onko rappausta tippunut ja kuinka paljon? Raja-arvo paikkarappauksen ja täydellisen rappauksen uusimisessa rappauksen vaurioitumispinta-alassa on 25% rapatusta julkisivu pinta-alasta.Eli jos vaurioituneen rappauksen määrä on alle 25% on paikkakorjaus vielä mahdollinen ja mikäli tippunut tai vaurioitunut pinta-ala on yli 25% on järkevintä suorittaa täydellinen uudelleen rappaus talolle.

Toinen tärkeä asia kuntoarviossa on selvittää mistä julkisivuvauriot johtuvat, usein ennen aikaisen julkisivun vaurioitumisen aiheuttaa esimerkiksi ikkunoiden vuotavat tippapellit, liian lyhyet räystäät tai huonosti toimivat sadevesijärjestelmät. Näiden kunnon selvitys on siis olennainen osa julkisivun korjausta, jotta julkisivun uudelleen vaurioituminen voidaan välttää.

Kuntoarvion yhteydessä selvitetään myös minkälainen vanha rappauksesi on ja onko sinulla lisätoiveita esimerkiksi lisäeristyksen osalta, sillä jos rapattu seinä uusitaan täysin on usein järkevää tehdä eristerappaus, joka sisältää sekä lämmöneristeen, että sen päälle tulevan uuden rappauskerroksen, jolloin talosi lämmöneristystä saadaan parannettua huomattavasti alkuperäiseen nähden ja lämmityskulusi putoavat huomattavasti.

Tiiliverhotuissa omakotitaloissa kuntoarviolla selvitetään mikä on aiheuttanut julkisivun vaurioitumisen, sillä tiiliverhouksenhan pitäisi olla lähes huoltovapaa. Jos tiiliverhouksesi jostain syystä täytyy uusia on usein järkevää samalla myös tehdä lisälämmöneristystä, kun siihen kerta tarjoutuu lähes ilmainen mahdollisuus tiiliverhouksen uusimisen yhteydessä.

Lisää julkisivuremontti tietoa

Julkisivuremonttien suunnittelusta ja toteutuksesta

Puuverhottujen talojen julkisivuremontit

Julkisivuremontin suunnittelu Puuverhouksen huoltomaalaus
Vanhan julkisivun kuntoarvio Puuverhouksen uusiminen
Lisälämmöneristys
Julkisivumateriaalin vaihto
Ikkunoiden ja ovien vaihto
Millainen on toimiva julkisivu?

Tiiliverhottujen talojen julkisivuremontit

Rapattujen talojen julkisivuremontit

Vaurioituneen tiiliverhouksen korjaus Rappauksen paikkakorjaus
Rappauksen uusinta

Julkisivuremontti käyntiin sinun talossasi?

Energiaremontin saat käyntiin kotonasi kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavistakohteista  jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.