Rappauksen huoltomaalaus

Rapatut ulkoseinät kaipaavat aika ajoin uutta maalipintaa, koska ne joutuvat vuosien saatossa ottamaan vastaan lukemattomat eri säärasitukset. Huoltomaalaus on paras ennalta ehkäisy suurempien remonttitarpeiden välttämiseksi sillä ehjä maalipinta suojaa seinärappausta ja estää veden tunkeutumista syvemmälle rappaukseen.

Huoltomaalauksen toteutus

Huoltomaalaus alkaa aina pohjana olevan rappauspinnan tarkastuksella, jotta varmistutaan että siinä ei ole halkeamia ja että rappaus on riittävästi kiinni alustassaan. Mikäli vanhasta rappauspinnasta löytyy halkeamia tai rappauksen osia on irti niin täytyy vanha rappaus ensin korjata, jonka jälkeen päästään itse maalaukseen.

Maalaus aloitetaan varmistamalla, että alustan tarttuvuus on riittävä, yleensä saamme riittävän tartunnan käyttämällä tartuntaa lisääviä pohjusteaineita, jonka päälle aloitetaan varsinainen maalaustyö.

Maalauksessa voidaan käyttää työvälineinä joko ruiskumaalausta, telausta tai hiertoa riippuen halutusta pinnasta ja minkälainen on nykyinen rappauspintasi.