Rappauksen uusinta

Mikäli kivitalosi rappaus on jo huonokuntoinen ja rappausta on pudonnut tai vaurioitunut suurelta alalta on rappauksen uusinta ajankohtainen. Uusinnassa vanha rappaus piikataan alas ja uusi pinta rapataan paljaalle kivipinnalle. Samalla kannattaa harkita myös lisälämmöneristystä, koska rapattujen seinäpintojen lisälämmöneristykseen on kehitetty edullisia ja helppoja ratkaisuja kuten eristerappaus, josta alempana.

Rappausta uusiessa on mahdollista myös vaihtaa talosi värisävyä ja rappauksen tyyppiä, mikäli vanhan rappauksen näköinen rappaus ei miellytä silmääsi. Nämä muutokset voimme toteuttaa tietysti vain kuntasi rakennuskaavan sallimissa rajoissa.

Rapatun talon lisälämmöneristys

Rapatuille seinille on kehitetty erityinen eristerappaus vaihtoehto, joka koostuu eristeestä ja sen pinnalle tulevasta rappauksesta. Eristeenä toimii yleensä kova kivivilla, joka asennetaan vanhan rappauksesi päälle tai suoraan kivipinnalle. Tämän eristeen päälle sitten rapataan normaaliin tapaan rappaus, jolloin seinäsi kasvaa eristeen verran, mutta saat lisälämmöneristyksen ja uuden rappauspinnan seinillesi, samalla kertaa.

Rappauksen uusinnan toteutus

Rappauksen uusinta alkaa joko vanhan rappauksen poistolla, mikäli haluat vain uusia vanhan rappauksesi tai eristerappauksen tapauksessa vanhan rappauksen päälle asennettavan kovan kivivillan asennuksella. Kun rappaukselle on saatu alusta on aika tehdä kunnon tartunnat varsinaista rappausta varten ja lopuksi tehdään itse rappaus valittuine pintaväreineen.

Paras aika rappauskorjauksille on kevät ja kesä, jolloin ilmat suosivat luontaisesti rappauskorjauksia, huputtamalla talo on rappauskorjaukset mahdollisia myös talvella, mutta useinkaan se ei ole tarkoituksen mukaista pientalojen kohdalla, koska huputuskustannukset nousevat suhteellisen korkeiksi suhteessa talvikauden halvempiin urakkahintoihin itse rappaustöiden osalta.

Lisää julkisivuremontti tietoa

Julkisivuremonttien suunnittelusta ja toteutuksesta

Puuverhottujen talojen julkisivuremontit

Julkisivuremontin suunnittelu Puuverhouksen huoltomaalaus
Vanhan julkisivun kuntoarvio Puuverhouksen uusiminen
Lisälämmöneristys
Julkisivumateriaalin vaihto
Ikkunoiden ja ovien vaihto
Millainen on toimiva julkisivu?

Tiiliverhottujen talojen julkisivuremontit

Rapattujen talojen julkisivuremontit

Vaurioituneen tiiliverhouksen korjaus Rappauksen paikkakorjaus
Rappauksen uusinta