Katon korotus

Katon korotuksella saadaan kaivattua lisätilaa ullakollesi ja usein sillä mahdollistetaankin ullakkotilojen kunnollinen hyödyntäminen niin, että sinne saadaan rakennettua asuinhuoneita. Samalla myös talosi saa uuden vesikaton ja uudistuu muutoinkin ulkonäöltään paremmaksi, joten lisääntyneen asuinpinta-alan lisäksi myös ulkoasu paranee.

Mitä haluat katon korotukselta?

Katon korotuksella voidaan joko luoda sinulle uutta asuintilaa jopa täyden kerroksen verran tai jos ullakollasi on jo ennestään lähes tilat asuinhuoneille niin puolenkin metrin korotuksella on mahdollista saada riittävästi lisää tilaa, jotta tila saadaan lämpöeristettyä ja otettua hyötykäyttöön.

Usein katon korotukseen liittyy myös katon muodon muutoksia, kuten tasakaton muuttaminen harjakatoksi tai pulpettikatoksi, jolloin myös talosi ulkomuoto muuttuu usein parempaan suuntaan. Myös muut muutokset ovat mahdollisia katon korotuksen yhteydessä kuten harjakulman muuttaminen, kattoikkunoiden tai kattolyhtyjen rakentaminen, joilla saadaan tuotua lisää valoa taloosi.

Katon korotuksella saatava lisätila

Katon korotuksella on luotavissa lisätilaa jopa lähes yhtä paljon mitä muidenkin kerrosten pinta-ala on mikäli kattoa korotetaan täyden kerroksen verran ylöspäin, jolloin katon lisäksi täytyy myös seiniä jatkaa ylöspäin. Useimmille riittää kuitenkin. että kattoa nostetaan vain hieman ylöspäin tai muutetaan esimerkiski tasakatto harjakatoksi, jolloin uutta asuinpinta-alaa tulee harjan keskiosaan ja reunaosat jäävät joko tyhjilleen tai varastokäyttöön.

Mitä uudelle ullakolle

Useimmiten uuteen yläkertaan halutaan makuuhuoneita, kylpyhuone/wc, aulatiloja tai muuta oleskelutilaa. Nämä kaikki ovat totta kai mahdollisia, lisää tietoja saat sivustomme muista osista:

Katon korotuksen taloudellisuus

Kaikista remonteista katon korotus remontti on yksi taloudellisimmista, sillä tavalliseen kattoremonttiin nähden missä vain maksat siitä, että saat uuden katon niin katon korotuksessa saat myös lisää asuinneliöitä taloosi, mikä tarkoittaa aina myyntihinnan kasvua. Etenkin pääkaupunkiseudulla nämä uudet neliöt ovat hyvinkin arvokkaita, minkä takia katon korotuksella sinä saatkin usein selvää rahaa talosi arvon noustessa rakennuskustannuksia enemmän.

Vaatimukset katon korotukselle

Rakennusprojektina katon korotus on kohtuullisen vaativa verrattuna muihin remontteihin mitä talossasi voidaan tehdä, joten myös viranomaisilla on omia vaatimuksiaan katon korotuksille. Katon korotusta varten tarvitsetkin rakennusluvan. Rakennuslupaa varten tarvitset seuraavat suunnitelmat ja työnjohtajat:

  • Arkkitehtisuunnitelma – kuvat julkisivun muutoksesta ja syntyvistä sisätiloista
  • Rakennesuunnitelma – kuvat uusista kattotuoleista sekä miten liittyminen vanhoihin rakenteisiin tapahtuu
  • LVI-suunnitelma – minkälainen ilmanvaihto syntyviin asuintiloihin tulee sekä mahdolliset kuvat vesiputki- ja viemärimuutoksista
  • Sähkösuunnitelma – minkälainen uuden yläkerran  sähköjärjestelmästä tulee
  • Vastaava työnjohtaja – valvoo koko projektin toteutumista
  • KVV-työnjohtaja – valvoo mahdolliset ilmanvaihto ja vesi- ja viemäriputkimuutostyöt

Meiltä saat koko katon korotusremontin yhdellä sopimuksella sisältäen niin suunnitelmat, rakennusluvan haun kuin toteutuksenkin, “avaimet käteen” periaatteella tai haluamaasi valmiusasteeseen.

Katon korotus sinun taloosi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

 

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.