Salaojaremontti

Toimiiko salaojasi? Vain toimivat salaojat pitävät talosi varmasti kuivana.

Salaojat ovat monesti hieman unohdettu osa rakennusta, mutta niiden toimimattomuuden kyllä huomaa ajan saatossa.

Salaojien tehtävä

Salaojien tarkoitus on osaltaan estää kosteuden nousua perustuksiin sen ne tekevät johdattamalla maaperän kosteutta pois rakennuksen läheisyydestä, kuivattaen näin maaperää.

Oikein toteutettuna salaojat huolehtivat vain maaperään sateen mukana joutuvasta kosteudesta kun taas talon sadevesijärjestelmä huolehtii talon katolle tulevan veden pois rakennuksen läheisyydestä. Joten oikein toimiakseen kunnolliset salaojat vaativat myös toimivan sadevesijärjestelmän taloon.

Salaojaremonttimme sisältö

Salaojaremonttimme käsittää tavallisesti salaojien esille kaivuun ja uudistamisen tarvittavilta osin tai mikäli talossa ei ole ollenkaan salaojia niin koko salaojajärjestelmän suunnittelun ja toteutuksen.

Usein salaojaremontin yhteydessä on järkevää ja taloudellistatehdä myös muita rakennuksen sokkeliin ja perustuksiin liittyviä kunnostustöitä, jotka teemme myös mielellämme samalla. Kuten sokkelin uudelleen pinnoitus, sokkelin vesieristykset tai perustusten korjausta.

Tavallisimman salaojitusjärjestelmän puutteet

Tavallisimmat ongelmat salaojajärjelmissä ovat tukkeutuneet tai rikkoutuneet salaojaputket ja kaivot, väärät kallistukset salaojaputkissa, väärään paikkaan asennetut salaojaputket ja salaojakaivoista irronneet salaojaputket. Yleensä näiden ongelmien korjaus vaatii joko ongelmakohdan esiin kaivamista tai jos salaojajärjestelmä toimii yleisesti huonosti niin koko salaojajärjestelmän uusimista.

Huonosti toimiva salaojajärjestelmä ei vielä itsessään aiheuta niin paljoa ongelmia, mutta usein ongelmat kärjistää puutteellinen sadevesijärjestelmä, joka ei joko ohjaa sadevesiä riittävän kauaksi talosta tai pahimmillaan ohjaa ne taloa päin. Jolloin kosteusrasitus perustusten ympärillä kasvaa huomattavan korkeaksi. Samoiten rikkinäiset tai huonosti toimivat rännit aiheuttavat ylimääräistä kosteusrasitusta rakennuksen lähiympäristöön, mikä myöskin aiheuttaa herkästi kosteus- ja homevaurioita rakennukselle.

Merkit huonosti toimivasta salaojajärjestelmästä

Tyypillisin merkki huonosti toimivasta salaojajärjestelmästä on läiskien muodostuminen seinä- tai lattiapintoihin tai pinnotteiden irtoilu. Tämä johtuu rakenteisiin nousevasta tai tunkeutuvasta kosteudesta tai vedestä. Pahemmissa tapauksissa voi myös kellaritiloihin tulla suoranaista vesivuotoa.

Jos huomaat omassa talossasi merkkejä kosteudesta on kuitenkin syytä aina selvittää mikä on sen aiheuttaja ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin ongelman korjaamiseksi, koska viivyttely vain kasvattaa tulevien korjausten suuruutta.

Salaojajärjestelmä

Nykyaikainen salaojajärjestelmä koostuu taloa kiertävistä salaojaputkistoista ja talon nurkille asennetuista salaojakaivoista, joiden kautta vesi edelleen johdetaan toista salaojaputkea pitkin pois rakennuksen luota. Salaojakaivot toimivat samalla myös tarkastuskaivoina, joista voidaan varmistaa, että salaojajärjestelmä toimii kuten on suunniteltu.

Salaojaremontin toteutus

Salaojaremontti alkaa aina töiden suunnittelulla, missä on ongelmapaikat? Miten ne voidaan korjata? On peruskysymyksiä tässä.

Kun tiedetään mitä ryhdytään tekemään on aika kaivaa salaojat esille, jonka jälkeen ne joko korjataan tai uusitaan riippuen tarpeesta sekä tehdään tarvittavat muut kunnostustyöt niin sokkelille kuin perustuksillekkin. Tämän jälkeen peitetään sopivalla maa-aineksella salaojajärjestelmä maanalle ja tehdään tarvittavat maisemointityöt. Tämän jälkeen koneemme poistuvat tontiltasi ja sinä voit jatkaa normaalia elämääsi.

Lisätietoja salaojaremonttiin liittyvistä aiheista

Salaojaremontin toteutus

Vaatimukset salaojille

Salaoja- ja sadevesijärjestelmät

Sokkeliremontti

Salaojaremontti käyntiin sinun talossasi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.