Sokkeliremontti

Sokkelit ovat olennainen osa taloasi ja niidenkin kunnosta on syytä huolehtia. Me teemme niin tavallisten sokkelien remontointia sekä vakavampia sokkelikorjauksia kuten valesokkelien korjauksia.

Sokkelin tarkoitus

Sokkeli eli ns. perusmuuri yhdistää talon perustukset talon seiniin sekä alapohjaan, eli kannatella koko rakennuksesi painoa päällään. Näkyvin osa sokkelisat taas on pinnoiteosa mikä on usein joko maalattu tai rapattu.

Vauriot sokkelissa

Tyypillisimmät vauriot sokkeleissa on erilaiset halkeamat, ne tulisi korjata ajoissa, koska halkeamien kautta sokkeliin pääsee vettä. Vesi taas pakkaskeleillä jäätyy, jolloin se laajenee ja kasvattaa entisestään halkeamia. Riittävästi halkeiltuaan sokkeli taas ei enää ole yhtä kantava kuin miksi se on suunniteltu. Samalla sen kuitenkin tulisi kantaa rakennuksen koko massa, joten sokkelin halkeamien ja muiden vaurioiden korjaus on olennaista riittävän varhaisessa vaiheessa, jotta heikkenevä sokkeli ei aiheuta koko kannattelemalleen rakennukselle ongelmia.

Halkeamien lisäksi toinen tyypillinen ongelma on suuremmat kolot, joista sokkelin raudoitukset tulevat esille päästen näin ruostumaan ja heikentämään sokkelin kestävyyttä.

Sokkelin korjaus

Tyypillisesti sokkelin korjaus käsittää ensin irtoilevan betonin poiston, jonka jälkeen mahdolliset vauriokohdat käsitellään ruosteenestoainein ja tartuntapohja-ainein. Tämän jälkeen paikataan halkeamat ja kolot, jonka jälkeen pinnoitetaan uudelleen sokkeli.

Vaikeammissa tapauksissa missä myös raudoitukset ovat kärsineet suurempia vaurioita voi olla syytä tehdä myös vahvistuksia sokkeliin, jotta vaurioiden uusiutuminen saadaan estetyksi ja sokkelin alkuperäinen suunniteltu lujuus palautettua.

Lisää sokkeliremonteista

Sokkeliremontit yleisesti Valesokkeliremontit
Sokkelin veden- ja lämmöneristys Valesokkelin korjaus
Sokkelin pinnoitus Valesokkelin kengitys

Muuta sokkeleista ja julkisivusta

Sokkeli on osa laajempaa kokonaisuutta, mihin kuuluvat myös salaojat, perustukset ja talon julkisivu sekä runko, yhdessä nämä muodostavat toimivan kokonaisuuden, jotka yhdessä takaavat että rakennus on toimiva ja terveellinen. Usein vauriot sokkelissa voivat olla myös merkkejä laajemmasta ongelmasta talossasi. Alla lisätietoja näistä aiheista

Salaojaremontti

Julkisivuremontti

Homevauriokorjaukset

Sokkeliremontti sinun taloosi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita numeroon asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toimialueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.