Sokkelin pinnoitus

Sokkelin rappaus

Rapattu sokkeli on yleinen Suomessa, usein sokkeliremonttiin herätään siinä vaiheessa kun sokkeliin on alkanut tulla halkeamia tai pahimmillaan raudoitukset alkavat tulla näkyviin sokkelista. Ennen uudellaan rappausta mahdolliset vauriot paikataan sokkelista, jonka jälkeen voidaan siirtyä rappauksen pariin.

Rappaus voidaan toteuttaa joko suoraan vanhalle sokkelipinnalle tai mikäli haluat, että sokkeli lämmöneristetään niin rappaus voidaan toteuttaa myös lämmöneristeen päälle. Rappauksen värivaihtoehtoina on lähes kaikki mahdolliset värisävyt, mutta usein sokkeleissa suositaan perinteisiä harmaita ja ruskeita sävyjä.

Sokkelin maalaus

Maalaus on toinen yleinen sokkelin tyyppi. Maalaus voidaan toteuttaa joko huoltomaalauksena vanhan maalauksen päälle tai mikäli sokkeli on vaurioitunut niin tällöin sokkelin vauriot tulee korjata ennen uudelleen maalausta.

Maalausta ei voida suorittaa suoraan lämmöneristeen päälle vaan maalaus vaatii jonkin maalille sopivamman pinnan usein maalausta käytetäänkin lähinnä sokkeleissa, jotka ovat betonipintaisia.

Kivirouhe pinnoite

Kivirouhepinnoite on kolmas yleinen sokkelin pinnoitustapa. Se perustuu sokkeliin kiinnitettyihin pikkukiviin, joilla saadaan kohtuullisen näyttävä pinta sokkeliin. Kivirouhepinnoitusta asennettaessakin on olennaista, että kaikki sokkelin vauriot korjataan ennen uudelleen pinnoitusta.

Kivirouheelle käy alustaksi niin vanhat rappaukset, maalipinnat kuin lämmöneristelevyn päälle asennettu rakennuslevykin.

Lisää sokkeliremonteista

Sokkeliremontit yleisesti Valesokkeliremontit
Sokkelin veden- ja lämmöneristys Valesokkelin korjaus
Sokkelin pinnoitus Valesokkelin kengitys