Maanrakennustyöt

Maanrakennustöiden teko on usein välttämätöntä kun rakennetaan uutta, maanrakennustöiden tarkoituksena on saattaa tulevan rakennuksen alle jäävä maapohja rakentamiselle sopivaan kuntoon. Esimerkiksi meidän tekemistämme rakennustöistä talon laajennusosat, autotallit, raskaammat aidat ja terassit sekä varastot ja muut uudisrakennukset vaativat aina maanrakennustöitä, jotka myös teemme muiden rakennustöiden lisäksi.

Maanrakennustyöt rakennetulla alueella

Tehtäessä maanrakennustöitä jo valmiiksi rakennetulla alueella on töissä noudatettava erityistä varovaisuutta, koska usein töitä tehdään jopa kiinni vanhassa rakennuksessa esimerkiksi talon laajennusosaa tai kiinni tulevaa autotallia rakennettaessa. Lisähaasteita tuo myös usein alueella liikkuvat ihmiset, jotka tulee ottaa huomioon maanrakennustöitä ihmisten keskellä tehdessä.

Panostammekin vahvasti maanrakennustöissä turvalliseen työskentelytapaan, jolla estämme niin olemassa olevien rakennusten vaurioitumisen kuin pidämme huolta alueella liikkuvien ihmistenkin turvallisuudesta. Myöskin käyttämämme kalusto on ahtaille kaupunkipihoille soveltuvaa eli erilaisia pieniä kaivinkoneita, joilla säästämme niin pihaasi sekä vähennämme vaurioiden riskiä olemassa oleville rakennuksille.

Rakennuksen alle tuleva maapohja

Tehtäessä uudisrakennuksia tai täydennysrakentamista niin rakentamista koskee nykyiset rakennusmääräykset ja tällöin myös maapohja tulee tehdä uusien määräysten mukaiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, sitä että rakennuksen alle tulee tehdä niin riittäävä kapillaarikatko sorasta kuin salaojajärjestelmäkin. Kapillaarikatkon aikaan saamiseksi tämä tarkoittaa usein vanhan hiekka/multa/muta maan kaivamista pois ja korvaamista riittävältä syvyydeltä kapillaarisoralla, jotta varmistetaan ettei maakosteus nouse ylös rakennukseen.

Salaojitus uudisrakennukselle

Uudisrakennus kuten talon laajennusosa, puolilämmin tai lämmin autotalli/varasto vaatii aina salaojituksen. Usein on järkevää liittää salaojitus mahdollisuuksien mukaan vanhaan salaojajärjestelmääsi. Laajennuosien osalta se pitäisi liittää täysin saumattomasti ja esimerkiski autotallien/varastojen osalta voidaan käyttää yhteistä kokoojakaivoa, josta vedet menevät yhtä poistoputkea pitkin pois tontilta.

Mikäli vanhan talosi salaojitus on jo nähnyt parhaat päivänsä tai sitä ei ole ollenkaan on usein taloudellista tehdä salaojitus myös vanhalle osalle samalla kertaa kun kaivinkone on pihaan joka tapauksessa tulossa. Tällöin koko järjestelmästä saadaan myös varmasti toimiva kokonaisuus.

Lue lisää salaojaremontista tästä.

Pihan pintarakenteet

Uudisrakentamista koskee vaatimus pihan luiskaamisesta viettämään pois talolta päin eli noin 15 sentin kallistus 3 metrin matkalle pois päin talosta, tällöin sadevedet valuvat automaattisesti pois talolta vähentäen talon kosteusriskiä huomattavasti.

Pihan kallistuksen lisäksi piha kaipaa usein rakentamisen jälkeen myös muita pihatöitä kuten uutta nurmikkoa, asfalttia, kivetyksiä, polkuja, aitoja, ym. teemme myös nämä muiden maanrakennustöiden yhteydessä.

Lisää tietoa laajennusosan rakentamisesta

Talon laajennus sinun taloosi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toiminta-alueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.