Laajennusosan rakentaminen taloon

Kaipaako talosi laajennusosaa, että koko perhe mahtuisi mukavasti asumaan? Lisäsiipi tuo monia uusia mahdollisuuksia taloosi ja voit pysyä sinun talossasi jatkossakin.

Laajennusosan rakentaminen kuin uudisrakentamista

Laajennettaessa taloa lisäsisiivellä ei rakentaminen ei juurikaan poikkea uudisrakentamisesta työvaiheltaan. Työt alkavat maanrakennuksella ja perustusten teolla. Tämän jälkeen tehdään uudisosan runko joko samasta materiaalista kuin vanhakin talo tai jostain eri materiaalista. Rungon jälkeen on vesikaton vuoro, jonka jälkeen tehdään vielä sisäosa kuntoon ja liitetään uusi osa siististi vanhaan taloosi.

Koska lisäsiipi on kuin uudisrakennus ei sen suunnittelussakaan ole samanlaisia rajotteita kuin saneeratessa vanhoja tiloja. Näin ollen laajennusosaan on mahdollista toteuttaa monipuolisesti erilaisia makuuhuone- oleskelu- kylpyhuone yms. tiloja. Laajennusosan alle on mahdollsta tehdä myös kellaritiloja tai autotalli jos niin haluat.

Lisäsiiven rakentamisen taloudellisuus

Lisäsiiven rakennuskustannukset neliötä kohden ovat usein hieman korkeammat mitä uuden omakotitalon johtuen siitä, että normaalien rakennustöiden lisäksi joudutaan tekemään myös liittymisosat uuden ja vanhan rakennuksen välille. Lisäksi neliömäärä jää tyypillisesti huomattavasti pienemmäksi mitä uudessa omakotitalossa on, joka osaltaan nostaa neliöhintaa.

Vanhan sähköjärjestelmän uusiminen voi myöskin tulla kyseeseen kun rakennetaan lisäosaa sillä myös uusi osa tarvitsee sähköjä ja jos vanhassa sähkökeskuksessasi ei ole tarvittavaa kapasiteettia uudisosalle niin myöskin se joudutaan uusimaan. Riippuen muun vanhan talosi sähköjärjestelmän iästä myös tämä saatetaan joutua uusimaan, jotta sähköjärjestelmä saadaan asianmukaiseksi.

Laajennusta mietittäessä muut vaihtoehdot ovatkin usein isomman talon hankinta tai uuden omakotitalon rakennuttaminen, jolloin kustannuksia sekä hyötyjä ja haittoja kannattaa puntaroida näitä vastaan. Laajennusosa nostaa tyypillisesti talon arvoa neliöiden lisääntymisen kautta lisäksi uudisosan neliöt ovat usein myös potentiaalisen ostajan mielestä arvokkaampia kuin vanhan talosi neliöt, joten niiden ns. neliöhinta myydessä on korkeampi kuin vanhan talosi neliöt ovat.

Viranomaisvaatimukset lisäsiivelle

Kaupunkialueella asemakaava säätelee usein sitä miltä tulevan lisäsiiven pitää näyttää ulkoasullisesti. Usein asemakaavassa on mainintoja niin talon värityksen, materiaalin, korkeuden kuin katonkin suhteen.
Kun asemakaavan vaatimukset on selvillä niin tämän jälkeen pitää lisäsiivelle hakea myös rakennuslupa ennen kuin varsinaiseenrakentamiseen päästään. Rakennuslupaa varten tarvitset seuraavat suunnitelmat ja työnjohtajat.

  • Arkkitehtisuunnitelmat – miltä tuleva lisäsiipi näyttää ulkoa ja sisältä
  • Rakennesuunnitelmat – minkälaiset rakenteet ovat perustuksista vesikattoon
  • LVI-suunnitelmat – mihin tulee vesi- ja viemäriputkia tai ilmanvaihtoputkistoa
  • Sähkösuunnitelmat – pistorasiat, valaisimet, sähköjohtojen paikat yms.
  • Vastaavan työnjohtajan – valvoo ja ohjaa koko rakennusprojektin
  • KVV-työnjohtajan – valvoo ja ohjaa vesi- ja viemäriputkiin liittyvät työt

Lisää tietoa laajennusosan rakentamisesta

Rytmi Rakennus laajentamaan sinun taloasi?

Voimme hoitaa tarvittaessa koko talon laajennushankkeesi ”avaimet käteen periaatteella” aina suunnittelusta toteutukseen. Usein ihmiset kuitenkin ottavat meihin yhteyttä kun heillä on joko arkkitehtipiirrokset tai täydelliset rakennuslupakuvat tulevasta laajennusosasta, jolloin hoidamme itse toteutusvaiheen sekä tarvittaessa esimerkiksi puuttuvat rakenne-, lvi- tai sähköpiirrustukset kuntoon.

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toiminta-alueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.