Sisätyöt talon laajennuksessa

Uutta rakennettaessa, talon sisäosan suhteen kädet ovat usein melko vapaat. Kantavia rakenteita lukuunottamatta on mahdollista tehdä rakennusmääräysten puitteissa lähes millainen huonejärjestys tahansa. Tämän takia monille talon laajennusta tai omakotitaloa suunnitteleville eniten pään vaivaa tuottaakin juuri sisätilojen suunnittelu.

Väliseinät

Kantavien seinien lisäksi käytetään tilan jakamiseen väliseiniä, mitkä muodostavatkin usein pääosan kaikista seinärakenteista talossa. Väliseinämateriaalina käytetään nykyisin yleisimmin kipsilevyä, millä saadaan tehtyä kohtuullisen nopeasti seinää. Kivitaloissa käytetään myös muurattuja väliseiniä ja niitä käytetään usein myös märkätilojen seininä vaikka muutoin väliseininä olisikin kipsilevyseinät.

Alakatot

Alakatot muodostavat seinien ohella toisen näkyvän pinnan talosi sisällä, yleisimmin alakattomateriaaleina käytetään joko paneeleita tai maalattua kipsilevyä, jolla saadaan tasainen maalattu katto tehtyä. Alakattoihin upotetaan usein myös valaisimia, jolloin valaistus toteutetaan osittain tai kokonaan perinteisten riippuvalaisimien sijasta LED/halogeenivaloin.

Sen lisäksi että alakatot toimivat talosi katon sisäpintoina niin niillä on myöskin toinen tärkeä tehtävä eli toimia sijoituspaikkana niin talosi erilaiselle tekniikalle kuin lämmöneristeillekkin. Esimerkiksi ilmastointi- vesi- ja sähköputkia kulkee tyypillisesti alakattorakenteissa silloin kun tarvitaan vaakasuuntaisia siirtymiä, jolloin ne ovat siististi piilossa katseilta.

Lattiat

Lattiat ovat kolmas näkyvä osa sisäpintojasi, yleisimmin käytetyt lattiamateriaalit ovat parketti ja laminaatit, joiden laajoista valikoimista saa helposti juuri sellaisen lattian kuin sinä haluat. Näiden lisäksi kolmas suosittu lattiamateriaali on laatta mitä suositaanetenkin eteisissä, auloissa, oleskelutiloissa ja keittiössä sen helppohoitoisuuden takia. Myöskin laatoilla on mahdollista luoda haluamasi näköistä lattiapintaa niin sopivalla laattojen mallilla kuin erilaisia kuvioitakin tekemällä.

Töiden osalta lattioihin liittyy uudisrakentamisessa sekä itse pintamateriaali, että lattian tasoitus sellaiseen kuntoon, että parketti/laminaatti/laatta yms. lattiamateriaali on mahdollista asentaa lattialle mikäli lattia on tarkoitus esim. asentaa raakabetonipinnalle.

Kylpyhuone- ja wc-tilat

Monesti talon laajennushankkeen yhtenä käynnistäjänä on tarve saada uusi kylpyhuone ja/tai wc tila perheen käyttöön. Talon laajennuosaan onkin kohtuullisen helppo toteuttaa myös kylpyhuone- ja wc-tiloja tarpeen mukaan. Tällöin olennaista on saada laajennusosan putkistot liitettyä vanhaan putkistoon, mikäli vanhassa puolessa on putkisto jo elinkaarensa päässä voi olla myös järkevää miettiä koko talon osalta putkiremontin tekemistä laajennusosan rakentamisen yhteydessä.

Sauna

Jos sinulta puuttuu sauna tai kaipaat isompia saunatiloja niin talon laajennuosaan on mahdollista rakentaa myös sauna muun rakentamisen yhteydessä kohtuu helposti. Tällöin on valittavissa myös halutaanko saunasta perinteinen puusauna vai nykyaikainen sähkösauna.  Lisäksi ilmanvaihdon järjestäminen on helpompaan kuin rakennettaessa saunaa vanhaan taloosi.

Maalaukset ja muut seinien pinnoitukset

Lopullisen ulkomuotonsa uuden laajennusosasi seinäpinnat saavat kun ne maalataan, tapetoidaan, niihin asennetaan koristekiviä, panelointeja yms. seinäpinnotteita. Näin saamme loihdittua sinulle juuri sennäköiset sitä tilat kuin sinä ja perheesi haluatte.

Lisää tietoa laajennusosan rakentamisesta

Talon laajennus sinun taloosi?

Meihin saat yhteyden ja työt käyntiin kotonasi seuraavilla kolmella tavalla:

1. Soita asiakaspalvelunumeroomme 010 231 4510 niin sovitaan yhdessä mikä on paras tapa edetä juuri sinun remontissasi.

2. Pyydä meidät ilmaiselle suunnittelukäynnille, jossa kartoitamme yhdessä sinun remonttitarpeesi ja annamme tämän jälkeen aikatauluehdotuksemme ja hintatarjouksemme remontistasi.

3. Jos tiedät jo valmiiksi mitä haluat remontoitavan ja sinulla on mieluiten pohjakuva ja/tai muita pinta-ala tietoja remontoitavista asioista jätä tarjouspyyntö.

Toiminta-alueemme: Helsinki, Espoo ja Vantaa.